Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Munté deixa pel tràmit parlamentari les discrepàncies amb ERC i CUP sobre l'IRPF

La consellera de Presidència i portaveu Neus Munté

elDiario.es Catalunya

“Un debat més mediàtic que una altra cosa”. Així ha definit la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, les discrepàncies entre Convergència i Esquerra sobre la pujada de l'IRPF a les rendes més altes que compensi la baixada de l'impost sobre les més baixes. A la roda de premsa setmanal posterior a la reunió del Consell Executiu, Munté ha passat de puntetes sobre el debat sobre la progressivitat del sistema fiscal català que demana la CUP, i ha assegurat que “el problema no és de fiscalitat, és del sistema de finançament”.

Com ja van avançar des d'ERC, Munté ha deixat el debat tributari en mans del Parlament, ja que el projecte de pressupostos i de llei de mesures fiscals que surti del Govern no incorporarà canvis de calat en l'IRPF, ni tampoc en altres impostos com successions i donacions ni patrimoni. “És un escenari on encara no hi som, ara hem de tancar l'avantprojecte de llei”, ha sostingut Munté, que ha dit “ser conscient” de la “pressió fiscal elevada” dels catalans.

Munté també ha volgut enviar un missatge de bona voluntat a la CUP, el soci prioritari de Junts pel Sí per aprovar els comptes. “Compartim amb la CUP l'objectiu d'una estructura tributària justa i equitativa i de major eficàcia en la lluita contra el frau fiscal”, ha dit la portaveu, que ha avisat els cupaires que hauran de negociar uns comptes “realistes”.

En qualsevol cas, Munté ha insistit que les discrepàncies no desembocaran en un avançament electoral. “No plantegem un altre escenari que no sigui l'aprovació dels pressupostos”, ha tancat. Les males perspectives electorals de Convergència, a qui les últimes enquestes situen per sota dels 30 escons, no aconsellen avançar eleccions.

Etiquetas
stats