eldiario.es

Menú

Una de cada cinc llars de Catalunya subsisteix gràcies als ingressos dels jubilats

La capacitat adquisitiva dels pensionistes s'ha reduït un 20% a Catalunya des de l'inici de la crisi

 

- PUBLICIDAD -
Jaume Huguet, secretario general de la federación de pensionistas de CCOO en Catalunya

Jaume Huguet, secretari general de la federació de pensionistes de CCOO a Foto: EUROPAPRESS

Una de cada cinc llars catalanes sobreviu gràcies als ingressos dels pensionistes. Això suposa dos punts més que la mitjana espanyola, segons s'ha manifestat en una roda de premsa de CCOO que ha presentat les conclusions de l'observatori social de les persones grans.

Jaume Huget, secretari general de la federació de pensionistes i jubilats de CCOO de Catalunya ha declarat que el percentatge de llars que depenen dels ingressos dels pensionistes s'ha incrementat 2,5 punts en l'últim any. Això ha passat mentre el poder adquisitiu dels jubilats ha baixat gairebé un 20% des de l'inici de la crisi.

Un dels aspectes destacats a rel de l'informe és que les condicions econòmiques de la gent gran han empitjorat perquè a més d'haver d'assumir les seves despeses, s'han de fer càrrec en molts casos de es despeses de la seva família.

Cristina Faciaben, secretaria de l'àrea sociolaboral de CCOO ha destacat que per primer cop les condicions salarials dels joves són pitjors que les dels jubilats. També ha dit que cada cop són més les llars que depenen dels ingressos de persones que estan retirades.

La situació de es persones grans no és millor globalment parlant. Huguet ha explicat que uns 800.000 ancians viuen sols a Catalunya. La major part, un 74% són dones. Aquestes són les que tenen pitjors condicions de vida, una més gran exclusió social i un menor poder adquisitiu.

A Catalunya, segons l'estudi, hi ha 1,648.000 pensionistes, que cobren unes jubilacions amb una quantia mitjana de 899 euros.

El responsable de la federació de jubilats i pensionistes de CCOO ha alertat que cada cop hi ha més persones grans que no poden posar en marxa els subministres bàsics. Per això ha demanat que es redueixi al 10% l'IVA del gas i l'electricitat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha