Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El fantasma de una repetición electoral sobrevuela la campaña catalana
Teresa Ribera: “Las llamadas leyes de concordia imponen la desmemoria”
OPINIÓN | Cuatro medidas para evitar el lawfare, por Juan Manuel Alcoceba Gil
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Vaga a Alstom Transport per reduir el nombre de baixes de l'ERO de juliol

Els treballadors d'Alstom han realitzar diverses mobilitzacions en defensa de la plantilla

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Després que el juliol passat el conflicte d'Alstom Transport, la filial dedicada a la construcció de material de ferro carril de Santa Perpètua de la Mogoda entrés en un camí de solució, hi torna a haver tensió. Fruit d'això són les dues jornades de vaga convocades pel passat dimarts i per dimecres 15 de desembre.

Grosso modo l'acord entre la multinacional i els sindicats suposava l'acceptació d'un màxim de 130 baixes laborals de les que unes 35 serien voluntàries. També es recuperava la vigència del conveni col·lectiu que, per efectes de la reforma laboral havia perdut la vigència en no ser renovat després de dos anys d'haver acabat la seva validesa.

Gairebé sis mesos després del pacte, aconseguit després de la mediació de la Generalitat, alarmada davant la possibilitat que Alstom marxés de Catalunya, hi ha núvols negres de nou. Tot es basa en la interpretació dels acords. Els sindicats consideren que l'empresa no compleix com cal els pactes.

L'element clau del malestar és la consideració de les baixes voluntàries. Fons sindicals expliquen que l'empresa només acceptaria 21 de les propostes presentades. Per contra, hauria vetat a 7 persones que voldrien marxar en les condicions pactades, i no tindria en compte per al còmput de 35 baixes altres 5 trasllats a altres factories del grup cosa que els sindicats CCOO i UGT entenen que hauria de sumar als que plegarien.

Els treballadors, que convocats pels dos sindicats majoritaris segueixen la protesta, entenen que l'actitud de l'empresa es basa en voler aplicar més baixes forçoses de les pactades, com una forma d'imposar el principi d'autoritat.

Davant la falta d'acord aquest dimecres la plantilla es concentrarà davant la seu del Parlament de Catalunya per fer arribar als representants dels poble les seves queixes. Els treballadors, convocats de forma unitària per UGT i CCOO, sortiran en tren des de Santa Perpètua a les 8 del matí i es concentraran a Barcelona, al Passeig Lluís Companys a les 10,30 del matí per anar en manifestació fins a la Ciutadella davant del Parlament.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats