eldiario.es

Menú

Les centrals d'Ascó i Vandellòs signen el conveni col·lectiu després de cinc mesos de mobilitzacions

 El preacord té cinc anys de durada i manté les condicions de treball i salarials de la plantilla

- PUBLICIDAD -
Trabajadores de Ascó y Vandellòs plantean hoy endurecer las protestas

Els treballadors de les centrals nuclears han dut a terme diverses aturades parcials

Un dels conflictes de més durada de Catalunya s'ha tancat amb acord. Es tracta del que afecta als treballadors de la societat ANAV, empresa que gestiona les centrals nuclears d'Ascó i VandellósII. El pacte ha estat firmat per UGT i s'hi ha afegit CCOO i APLOC.

El conveni firmat després de ser ratificat pels treballadors, té cinc anys de vigència. Durant aquest temps es mantindrà la capacitat adquisitiva. També es preserven els beneficis socials i s'aconsegueix el manteniment de la plantilla que són actualment 1.063 operaris. Altres aspectes en l'àmbit organitzatiu incorporen condicions específiques en períodes de recàrrega i/o grans reparacions, i s’ha incrementat el nombre de jornades intensives per millorar l’eficiència i la conciliació de la vida personal i laboral. Quant a les noves incorporacions, suportaran un decrement salarial, però es mantenen els beneficis socials i la jornada laboral i es garanteix l’ocupació , segons explica el responsable de l'àrea d'UGT, Juan Luis Canton.

Fins arribar a l'acord s'han hagut de realitzar mobilitzacions en una negociació qualificada de difícil pels seus protagonistes. El conflicte laboral va començar als mesos de maig i juny i ha suposat vagues parcials, especialment el setembre passat fins que es va aconseguir un preacord el 30 d'octubre passat, que ha estat ratificat per majoria per part dels empleats.

 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha