Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les farmàcies adverteixen que perillen les nòmines i les pagues de Nadal

Les farmàcies adverteixen que perillen les nòmines

EFE

Barcelona —

El president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, ha considerat aquest dimarts “molt desafortunat” que el número 2 del departament d'Economia els recomanés posar espelmes per veure si cobren, i ha advertit que si no arriba el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) perillen les nòmines i pagues dobles de Nadal.

La Generalitat deu a les farmàcies catalanes més de 330 milions d'euros corresponents a les factures de tres mesos de medicaments, que a final de mes augmentaran a quatre mesos i gairebé 450 milions si no paga abans.

En declaracions a RAC1, De Dalmases ha criticat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per utilitzar el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) “en el moment amb més rèdit polític”.

“Si tots aquests diners no arriba, veurem què passa amb les nòmines i les pagues dobles de Nadal. No ens podem encomanar a una vela com a solució”, ha alertat el president dels farmacèutics catalans, que ha indicat que cadascuna de les més de 3.000 farmàcies té un deute vençut de mitjana d'uns 100.000 euros.

“Sentir dir al número 2 del Departament d'Economia que haurem de posar una espelma és una declaració molt desafortunada de cara a un col·lectiu que des de fa 4 anys està suportant misèries”, ha criticat De Dalmases, per a qui “polititzar les factures dels proveïdors és un error, un error molt greu”.

El president del Col·legi de Farmacèutics ha explicat que la primera setmana del mes d'octubre ja va contactar amb Hisenda per explicar-los la situació límit. “Anàvem passant de setmana en setmana. Era evident que s'estava esperant el millor moment amb més rèdit polític per treure la mesura, per sortir de salvadors”, ha retret. De Dalmases també ha lamentat que “ningú m'ha trucat per dir-me res. Estic indignat i trist”.

“És una situació molt difícil. Estem indignats i lluitarem a mort per això. Però també esperem que si tenim un BOE que diu que toquen 3.034.000 a Catalunya i que necessitem com l'aigua que es beu, a més de queixar-se, si ens han posat condicions indignes, que es treballi i es lluiti perquè aquests diners arribi. El necessitem. Ens estem endeutant perquè l'administració no ens paga els medicaments que estem dispensant als ciutadans”, ha conclòs el farmacèutic.

Etiquetas
stats