eldiario.es

Menú

La convocatòria de places a l’ICS, un instrument per millorar l’estabilització de la plantilla

"Responent a les acusacions de la Plataforma CanRutiDiuProu, l’Institut Català de la Salut (ICS) nega que aquesta oferta pública sigui cap estratègia per deixar de pagar la carrera professional al personal interí", assegura la directora de Recursos Humans de l'ICS

Aquest article és la resposta de l'organisme públic al publicat la setmana passada "Què amaga la minsa convocatòria d’oposicions de l’Institut Català de la Salut?"

- PUBLICIDAD -

La Direcció de Recursos Humans de l’Institut Català de la Salut (ICS) vol manifestar el seu desacord amb el comunicat de la Sra. Candi Gonzàlez, membre de la Plataforma CanRutiDiuProu, publicat a Catalunya Plural sobre l’oferta pública 2015.

L’ICS ha presentat una convocatòria d’oposicions de 340 llocs de treball, distribuïts de forma proporcional al nombre de places ocupades interinament: 44 places per a facultatiu especialista en medicina familiar i comunitària, 8 per a facultatiu especialista en pediatria, 11 per a llevador, 136 per a infermeria, 65 per a auxiliar d’infermeria, 55 per a auxiliar administratiu i 21 per a zelador.

Aquestes places estan diferenciades en convocatòries específiques per a cada categoria professional, tal com estipula el Pacte de la Mesa Sectorial de Negociació de la Sanitat sobre l’ordenació i la classificació del personal estatutari de l’ICS de l’any 2007. Per exemple, en el cas d’infermeria, les places s’oferiran en una única convocatòria específica, que podrà incloure places d’hospital i d’atenció primària.

Cal recordar que la darrera convocatòria d’oferta pública de l’ICS data de l’any 2010. Posteriorment, complint amb la Llei General de Pressupostos de l’Estat de 2012, l’organització no ha pogut convocar cap més oferta pública. Durant aquests anys, les vacants s’han cobert de forma interina, incloses les produïdes per jubilacions.

A data d’avui, 26 de novembre, hi ha més de 10.000 persones inscrites, fet que demostra l’interès suscitat per aquesta convocatòria.

Responent a les acusacions de la Plataforma, l’ICS nega que aquesta oferta pública sigui cap estratègia per deixar de pagar la carrera professional al personal interí. Totes les actuacions de l’ICS respecten la normativa vigent i, en aquest punt concret, se segueix el contingut del II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat, sobre els requisits i els procediments per accedir a un determinat nivell de carrera professional.

L’objectiu de l’ICS és assolir el màxim percentatge d’estabilització de la plantilla amb la cobertura definitiva de llocs de treball. En aquesta mateixa línia, l’ICS té la voluntat de fer concursos oposició sempre que la normativa ho permeti i, també, convocatòries de promoció interna, la primera de les quals serà l’any vinent.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha