eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Meritxell Batet fitxa Manuel Cruz com a número dos del PSC per Barcelona

Cruz, president de Federalistes d'Esquerres i una de les veus catalanes més destacades contra el referèndum independentista, substituirà Germán Rodríguez, col·laborador de Chacón

- PUBLICIDAD -
El filósofo Manuel Cruz, propuesto como número dos de Batet a las generales

El filòsof Manuel Cruz, proposat com a número dos de Batet a les generals EFE

El filòsof i president de Federalistes d'Esquerra, Manuel Cruz, ha estat proposat aquesta tarda com a número dos de Meritxell Batet en la negociació per elaborar la llista del PSC per Barcelona a les eleccions generals, segons han explicat a Efe fonts del partit.

Després d'haver rebut les propostes de candidats de totes les federacions, el PSC està celebrant aquesta tarda la reunió de la comissió de llistes del partit, de la qual sortirà una proposta de llista al Congrés i al Senat, que demà haurà de ser ratificada pel Consell Nacional dels socialistes catalans.

Segons fonts socialistes, el nom de Cruz ha estat posat sobre la taula per Batet per ocupar el segon lloc de la llista per Barcelona, que en les eleccions del 20-D va ostentar Germán Rodríguez, home de confiança de l'anterior candidata, Carme Chacón.

Catedràtic de Filosofia Contemporània a la Universitat de Barcelona (UB), Cruz presideix l'entitat Federalistes d'Esquerres, que advoca per la reforma federal com a solució a l'encaix de Catalunya a la resta d'Espanya.

Mentre la Federació de Barcelona va proposar diversos noms per als principals llocs de la llista, entre ells Germán Rodríguez, Gabriel Colomé o Isabel López Chamosa, altres com les de l'Hospitalet, Baix Llobregat o Barcelonès Nord van apostar pels mateixos candidats que en el 20D: Mercè Perea, José Zaragoza i Lídia Guinart, respectivament.

En canvi, la Federació del PSC del Vallès Oest ha amenaçat de rebel·lar-se fins i tot plantejar-se dimissions si l'exlíder del partit Pere Navarro no ocupa finalment un dels primers llocs de sortida, com serien el segon o el quart lloc.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha