Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC reprèn la idea de la llista conjunta amb Convergència pel 27-S

Alfred Bosch, candidat de ERC a la alcaldía de Barcelona. / Enric Català

Arturo Puente

Barcelona —

Va ser una línia vermella per Oriol Junqueras durant les negociacions amb Convergència entre la consulta del 9 de setembre i el pacte de gener que es va saldar amb la promesa de celebrar eleccions el 27 de setembre, però ara el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha reprès la possibilitat de formar una única llista independentista per concórrer a les eleccions al Parlament.

Bosch s'ha mostrat obert a negociar una candidatura conjunta amb CDC i la CUP aquest diumenge, en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Que quedi clar que nosaltres volem anar junts i entendre'ns”, ha defensat l'alcaldable, “ens hem entès en el full de ruta, en un punt compartit del programa i estem oberts a l'entesa”. El pla mostrat per Bosch implicaria negociar la llista conjunta un cop passades les eleccions municipals, i poder incorporar a la CUP.

El candidat d'ERC ha obert la porta a un pacte amb CDC a les eleccions autonòmiques en plena precampanya de les municipals, on els seus adversaris acusen Bosch d'estar preparant un pacte amb Trias. De fet el candidat s'ha compromès a donar suport com a alcalde a la persona que resulti més votada, que segons la majoria de sondejos seria l'actual alcalde de Barcelona.

Malgrat l'oferta pública a Convergència, unes hores després Bosch s'ha desdit en un acte de partit, afirmant que “hi ha debats que ja estan superats” i mostrant la seva falta d'interès per reobrir aquest debat que Bosch considera que va acabar amb el pacte per celebrar eleccions el 27-S.

Artur Mas va proposar a ERC formar una llista conjunta dues setmanes després del 9-N a canvi de celebrar eleccions de manera imminent, un extrem que els republicans van rebutjar. Junqueras no desitjava anar a les eleccions en una candidatura a dos entre ERC i CDC, i va contraatacar proposant unes eleccions amb diverses candidatures independentistes però compartint una part del programa. Les negociacions entre els dos partits es van allargar fins al gener, desgastant el procés sobiranista. Passat 2014, el pacte entre les dues formacions va donar com a resultat l'anunci d'eleccions anticipades el 27 de setembre a la que els dos grans partits concorrerien per separat.

Etiquetas
stats