Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els terroristes de la Rambla preparaven un macroatemptat amb explosius, imposible de fer després de l'accident d'Alcanar

Conseller Forn: els cinturons explosius dels terroristes de Cambrils eren falsos

Arturo Puente

Els terroristes que van atacar aquest dijous a la Rambla de Barcelona i, de matinada, a Cambrils, preparaven un atemptat més gran amb el material que va explotar a Alcanar la nit anterior. Així ho ha explicat el cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, que ha assegurat que, un cop es va produir l'explosió del magatzem, els atacants van decidir fer un atemptat de forma més rudimentària.

“L'explosió d'Alcanar va fer que ja no comptessin amb el material explosiu per als atemptats que preparaven”, ha assegurat Trapero. “Així que, més a la desesperada, van fer l'atemptat de la Rambla, més rudimentari, similar a altres que s'han produït en altres ciutats, però diferent al que tenien pensat”. Per als investigadors policials, els tres escenaris, Alcanar, Barcelona i Cambrils, estan directament relacionats, com ja van anunciar el mateix dijous a la tarda respecte dels dos primers.

El cap de la policia catalana ha assegurat a més que no es descarta que l'atacant de la Rambla fos també una de les cinc persones que van tornar a intentar un atac a Cambrils unes hores després. Qautre van ser abatuts per una mateixa agent dels Mossos. Ara bé, Trapero ha evitat confirmar-ho, de moment.

El que sí ha explicat és que en l'atac amb furgoneta de la localitat tarragonina, els ocupants del vehicle anaven amb falsos cinturons d'explosius i que, després de ferir amb la furgoneta a diversos vianants, un dels terroristes va atacar a una de les víctimes amb arma blanca. Aquest divendres, s'ha confirmat a més la mort de la víctima, que es trobava es estat greu pels fets de Cambrils.

L'episodi que els Mossos no connecten amb els atemptats és el que va tenir lloc a la sortida de Barcelona per la Diagonal, a l'altura d'Esplugues de Llobregat. En ple dispositiu 'Gàbia', pel qual es van establir controls als accessos de la ciutat, un cotxe es va saltar un control policial i va ferir a una agent, per la qual cosa la policia va disparar. A l'acostar-se al cotxe, van trobar una persona morta, que els mossos van considerar en un primer moment com a víctima de la seva actuació.

No obstant això, Trapero ha explicat que l'informe forense indica que la persona trobada al cotxe hauria mort per arma blanca. “En aquests moments pensem que hi podria haver un segon ocupant del vehicle, que estaria traslladant a la persona apunyalada”, ha assegurat el cap policial. Amb aquesta informació, de moment, des dels Mossos desvinculen els fets d'Esplugues dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Etiquetas
stats