Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia demana presó per un dirigent de Democracia Nacional per coaccions a un periodista

El vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro

Oriol Solé Altimira

Les amenaces del vicepresident del partit d'extrema dreta Democracia Nacional, Pedro Chaparro, al fotoperiodista Jordi Borràs estan més a prop de no quedar impunes. El Fiscal per delictes d'odi i discriminació de Barcelona ha demanat cinc anys de presó per Chaparro per un delicte de coaccions i un altre contra l'exercici de drets fonamentals. Els fets es remunten al Dia de la Hispanitat del 2015 a Barcelona, quan en el transcurs de l'acte que celebren diverses forces ultres, Chaparro i el seu guardaespatlles van proferir insults i amenaces contra Borràs.

“Hem vist per allà aquesta rata, Jordi Borràs, us demano a tots que si el veieu li doneu una bona hòstia”, va dir Chaparro, tal i com va explicar Catalunya Plural. Borràs s'ha convertit en un dels objectius dels grups d'extrema dreta pels seus treballs d'investigació, especialment després de la publicació l'any passat del llibre Plus Ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya. El fotoperiodista havia acudit a la concentració ultra del 12 d'octubre per fer la seva feina: fer fotografies.

En el seu escrit, avançat per Europa Press, el Fiscal també sol·licita tres anys de presó per coaccions pel militant de Democracia Nacional i que aquell 12 oct exercia de cap de seguretat, Jorge del Valle. Segons l'escrit que el Fiscal ha remès al Jutjat d'Instrucció 23 de Barcelona, després el fotoperiodista va patir una campanya de fustigació a Twitter, a més de localitzar-se pintades en llocs freqüentats per ell amb les sigles de Democracia Nacional.

A la manifestació del 12 d'octubre de l'any passat, convocada per grups ultradretans i que va desfilar des de plaça Espanya fins a Montjuïc, Chaparro va cridar als assistents megàfon en mà quan estava acompanyat per Del Valle: “Aquí hi ha el fill de puta de Jordi Borràs”, assenyalant-lo amb el dit, i dirigint-se els dos acusats cap al fotoperiodista, que va haver d'escapar-se.

Poc després i ja a Montjuïc va continuar exaltant els dos centenars d'assistents: “Us demano a tots que mireu al vostre costat i, si hi és [Jordi Borràs], que li doneu una clatellada, no molt violenta, no serà que us detinguin, però doneu-li una bona hòstia i que se'n vagi ”.

Pere Chaparro ja va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Madrid per l'assalt al centre cultural-llibreria Blanquerna que la Generalitat té a Madrid, on va irrompre un grup d'extrema dreta durant l'acte de commemoració de la Diada. També va ser candidat a les eleccions municipals de 2015 per aquesta formació.

Etiquetas
stats