eldiario.es

Menú

La Generalitat adverteix que el 2013 serà "terrible" per als seus comptes

El conseller d'Economia reconeix que les retallades afectaran tots els departaments

Mas-Colell afirma que no presentaran els pressupostos fins que sepanla xifra concreta de l'objectiu del dèficit permès per a Catalunya

ERC de moment no garanteix el seu suport als comptes encara que el sostre del dèficit pogués ser del 2%

- PUBLICIDAD -
La Generalitat advierte de que el 2013 será "terrible" para sus cuentas

La Generalitat adverteix que el 2013 serà "terrible" per als seus comptes

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha advertit avui que aquest any serà "difícil" i també "terrible" des del punt de vista de gestió dels comptes de la Generalitat tant si el Govern elabora uns pressupostos nous com si funciona amb uns prorrogats.

En una entrevista a TV3, el conseller ha insistit que el Govern és partidari d'elaborar uns pressupostos nous, però ha advertit que la situació econòmica de la Generalitat és complicada i que, mostra d'això, és que s'han vist obligats a repetir els retallades de sou als funcionaris i empleats públics.

En aquesta línia, ha recordat que l'any passat la Generalitat va comptar amb uns ingressos per la seva política de vendes i concessions que aquest 2013 veu difícil repetir i que el capítol d'interessos "és l'únic que no podem tocar", ha augmentat.

Mas-Colell, que ha reconegut que les retallades afectaran tots els departaments, ha insistit que no presentarà uns pressupostos per al 2013 fins que hi hagi una xifra concreta de l'objectiu de dèficit permès per a Catalunya, que l'Executiu de Mas defensa que sigui de almenys un 2,1%, mentre que el Govern del PP descarta que pugui ser superior al 2%.

"No tenim un límit per decidir si prorroguem els pressupostos o no. Nostra intenció és encara presentar uns pressupostos quan sapiguem la xifra del dèficit i no ho farem, evidentment, abans", ha assegurat.

ERC no garanteix el seu suport als pressupostos ni amb un 2% de sostre del dèficit

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, no ha garantit aquest dilluns el suport del seu partit a uns pressupostos catalans el sostre de dèficit sigui del 2%, ja que no es fia del Govern central perquè la seva opinió no compleix els compromisos que adopta .

"Si el Govern espanyol no compleix amb el que promet, imagini amb el que encara no ha promès", ha assegurat Junqueras, que ha instat que el primer que hauria de fer l'Estat abans d'adoptar nous compromisos financers amb la Generalitat és pagar els deutes pendents, com la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Ha retret al Govern central que exigeixi a la Generalitat aprovar els seus pressupostos mentre l'Executiu de Mariano Rajoy no s'ha compromès a facilitar unes xifres a les institucions europees fins que s'hagi definit el sostre de dèficit amb precisió.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha