Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El diputat de JxSí Germà Gordó, imputat per la seva presumpta participació en la trama del 3%

Germà Godó als passadissos del Parlament.

Oriol Solé Altimira

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imputat aquest divendres l'exconseller de Justícia de la Generalitat i actual diputat de JxSí, Germà Gordó, per la seva presumpta participació al cas del 3%, que investiga si Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar comissions a canvi d'obra pública. Entre els delictes que se li imputen es compten els de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics.

El jutge d'El Vendrell que investiga el cas ja va sol·licitar per primera vegada imputar Gordó, que és aforat davant el TSJC per la seva condició de diputat, a finals de l'any passat per les sospites que l'exconseller seria el mediador en la gestió de donacions d'empreses a CDC i a fundacions afins a canvi de facilitar adjudicacions d'obra pública. El TSJC, però, va rebutjar investigar-lo, i va reclamar al jutge que exposés de forma més detallada els seus motius per demanar la imputació.

El jutge es recolza en els informes de la Fiscalia Anticorrupció, que considera Gordó com l'“aconseguidor” o “recaptador” de la trama del 3%. Els fiscals José Grinda i Fernando Bermejo, apartats del cas el passat mes d'abril pel seu antic cap a Anticorrupció, el dimitit Manuel Moix, consideren que l'exconseller hauria supervisat la tasca del tresorer de CDC, Andreu Viloca –imputat i detingut dues vegades en la causa– que controlava de manera “sistemàtica” les suposades comissions.

A més de les sospites sobre la seva participació en el presumpte finançament il·legal de CDC a través de comissions a canvi d'obra pública, els investigadors tenen el focus sobre Gordó per les seves converses amb un empresari imputat en el 3%, marit de la magistrada del TSJC, Núria Bassols.

Segons les indagacions, Josep Manel Bassols va contactar amb Artur Mas i Gordó perquè col·loquessin la seva esposa al Govern. Núria Bassols va ser fitxada per l'Executiu català el 2013 com a responsable de Transparència després d'arxivar el cas Adigsa per al diputat de CiU, Ferran Falcó.

Per la seva banda, Gordó, en la seva compareixença davant el Parlament, va reconèixer haver-se reunit amb empresaris, però va negar que tant ell com els directius haguessin comès accions contràries a l'“ordenament jurídic”. Gordó, un dels més estrets col·laboradors d'Artur Mas, va ser secretari del Govern entre 2010 i 2012, després va passar a ocupar la conselleria de Justícia i des de 2015 és diputat de JxSí.

Etiquetas
stats