Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'ANC exigeix que Junts pel sí i CUP tanquin un pacte abans del 27 de novembre

El público asistente a la concentración ha reclamado la unidad independentista

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha concentrat al Parc de la Ciutadella unes tres mil persones en una acció que pretén reclamar a les dues candidatures sobiranistes: Junts pel Si i CUP, que tirin endavant un acord que hauria d'implicar iniciar el procés de desconnexió amb l'Estat espanyol.

En president de l'entitat, Jordi Sànchez, ha manifestat davant d'un públic entregat: “demanen als diputats de Junts pel Sí i la CUP que arribin a un acord el 27 de novembre, dos mesos després del 27S”. Abans, en una entrevista al diari El País, recollida per Europa Press, Sànchez ha afirmat que: “queda clar que el procés seguirà», tot i que el president de la Generalitat, Artur Mas, no sigui president.

La concentració s'havia de realitzar abans, però els atemptats mortals de París, del 13 de novembre passat van fer ajornar la mobilització.

Contra el que havia passat en mobilitzacions anteriors, en aquesta la polèmica ha fet la seva aparició. Així, malgrat que l'eslògan és «unitat, govern, independència», sectors de la plataforma independentista de castellanoparlants, Súmate, han decidit no participar en la concentració feta aquest diumenge al passeig dels Til·lers. Consideren que la mobilització es pot interpretar com un acte de pressió a la CUP per tal que doni suport a Artur Mas com a president de la Generalitat.

Precisament aquest diumenge tres destacats dirigents de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP): Anna Gabriel, Benet Salellas i David Fernández, publiquen un article al Periódico de Catalunya en què denuncien la pressió rebuda i adverteixen que Junts pel Sí no ha concedit a la CUP cap dels grans objectius reclamats per arribar a un acord.

La CUP diu que la proposta de JxS de crear tres vicepresidències es presenta com una oferta a la CUP “quan no ho és”, ja que “l'única concessió, i, amb límits, és una moció de confiança d'aquí a 10 mesos”. Recorden que no s'ha acceptat el pla de xoc contra la pobresa i la desigualtat, un procés constituent transparent i popular o un full de ruta nítid.

Etiquetas
stats