Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

De la Rosa al 'petit Nicolás': “Jo finançava Convergència i portava diners al despatx de Pujol”

El 'pequeño Nicolás' a la salida de los juzgados / EFE (archivo)

elDiario.es Catalunya

Javier de la Rosa li va explicar al 'petit Nicolás' com durant anys va finançar a CiU lliurant diners que rebia de diverses entitats. La cita, la gravació de la qual està incorporada a la causa que se segueix contra el jove acusat de diversos delictes -entre ells estafa-, es va produir el passat 19 de setembre al madrileny hotel Meliá Castella. A un costat de la taula s'asseia el financer i advocat Català Javier de la Rosa i a l'altre Francisco Nicolás Gómez Iglesias, que es va presentar com a enviat de la vicepresidència del Govern. El jove, a més d'escoltar atentament a De la Rosa, es va encarregar de gravar-ho tot amb permís de l'advocat. Una xerrada, a la qual ha tingut accés eldiario.es, en la qual es tracta informació sensible sobre els Pujol.

“Jo vaig portar en nom del grup de bancs (per als que treballava) des de l'any 80 al 85 i, després amb Kio, fins al 94, tot el finançament que necessitava Convergència, el pagava jo. A Miquel Roca i a ell directament (en referència a Jordi Pujol). I a Roca, que era el tresorer. Els vaig donar fins a 4.500 milions de pessetes (27 milions d'euros) de societats que em van donar a mi per donar-los a ells, perquè Convergència fos l'equilibri per a la no entrada l'independentisme. Quan veig que aquest home (en al·lusió a Pujol) es fica de ple en l'independentisme, no només això, sinó que m'amenaça personalment, és quan el vaig anar a denunciar”, explica De la Rosa.

Però els dards contra l'expresident de la Generalitat de Catalunya no acaben aquí. L'advocat necessita més: “Jo portava a la nit els diners en efectiu al seu despatx (el de Jordi Pujol). I això que posen els empresaris no, era jo l'únic. El baixava per la porta de darrere, com posa a l'informe, per una escala al cotxe, i li ficava els xecs a les butxaques, davant d'Alavedra (polític de CiU), per exemple. Centenars i centenars, fins a sumar 1.400 milions per a ell personalment, al marge d'altres 4.500 més per a Convergència”, s'estén el lletrat.

Etiquetas
stats