eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Unió no es presentarà a les pròximes eleccions generals

Asseguren que se centraran a reconstruir el "catalanisme centrat" per representar-lo en els pròxims comicis catalans

- PUBLICIDAD -
Unió descarta presentarse al 26J y se preparará para las próximas catalanas

Unió no es presentarà a les pròximes eleccions generals EFE

El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha anunciat aquest dijous que el seu partit descarta presentar-se a les eleccions generals del 26 de juny i es concentrarà en reconstruir un espai de "catalanisme centrat" avui "desarticulat" per representar-lo en els pròxims comicis catalans.

És la decisió que ha adoptat el comitè de govern d'Unió, partit que travessa una situació delicada, amb un preconcurs de creditors en marxa, sense representació parlamentària i que ha patit baixes significatives d'alguns dirigents en les últimes setmanes.

Una decisió que "no és fàcil", ha admès Espadaler, que ha indicat, en tot cas, que la "brúixola" els indica que hi ha un "espai polític de catalanisme centrat" que està "desarticulat" i que Unió es veu capaç de reconstruir, però no en el curt termini que queda per a les generals, de manera que la formació es concentrarà en aquesta obra per a concórrer a les pròximes eleccions catalanes.

Així, en les eleccions generals, Unió demanarà el vot en blanc, com una manifestació de "disconformitat" davant les opcions polítiques que, per als democristians, suposen renunciar al seu concepte de catalanitat i model social "centrat", ha dit Espadaler, acompanyat de la portaveu del partit, Montserrat Surroca.

El secretari general ha asseverat que la situació de preconcurs de creditors ha estat un element important en el debat intern, però "no és el que ha decantat" la decisió de no presentar-se a les eleccions.

La clau, segons Espadaler, és que la crida d'Unió a sectors de la societat per construir un espai de catalanisme centrat ha tingut "més receptivitat" del previst.

I a hores d'ara, a escasses setmanes que comenci la campanya electoral, Unió no vol, per presentar-se a uns comicis, danyar "aquesta llavor" que encara "no ha caigut en terra fèrtil i que cal cuidar una mica més".

"Crec que ha pesat més el fet de no precipitar-ho tot per acabar-malament. La raó que ens ha portat a no participar en les generals és per a si participar en les altres -les catalanes-", ha afegit.

La decisió de no concórrer al 26J, presa "més amb el cap que amb el cor" després d'un debat intern "honest", en paraules d'Espadaler, permetrà així a Unió fer amb més tranquil·litat el seu procés congressual en dues fases -un congrés per renovar estatuts abans de l'estiu i un altre després per a la direcció-, articular una proposta política de catalanisme centrat i equilibrar financerament al partit, amb 19 milions d'euros de deute.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha