Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La campanya pel 'sí' unirà a partir del 15 de setembre entitats i partits independentistes

Final de l'acte de presentació de la campanya

elDiario.es Catalunya

  • Entra en funcionament el portal webdelsi.cat on es pot trobar argumentació favorable a la independència

Partits i entitats favorables a la independència de Catalunya han presentat avui a la plaça del Rei de Barcelona la campanya del 'sí', que començarà el 15 de setembre a la mitjanit. Serà just dues setmanes abans del referèndum anunciat per a l'1 d'octubre. En aquesta campanya destaquessin tres grans actes -almenys un d'ells a Barcelona, tot i que encara no es coneixen detalls.

Entre els participants de la campanya unitària es troben l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Òmnium Cultural i Súmate -per part de les entitats- i el PDeCAT, ERC, la CUP, Demòcrates i MES -entre els partits-.

“Sabem que el 'sí' té moltes veus, molts colors, molts accents i volem que aquesta diversitat sigui present amb tota la intensitat en els propers dos mesos fins a l'1 d'octubre”, ha explicat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, a l'inici de l'acte.

Des d'avui també està en marxa el portal webdelsi.cat on es pot trobar, com va anunciar Sánchez, l'argumentació favorable a la independència, els actes de les entitats i partits membres de la campanya, un espai per inscriure's com a voluntari i un apartat de donacions per finançar-la. “L'argumentari està a disposició de tothom”, ha dit Sánchez, que considera que l'1-O és una oportunitat “única”. No obstant això, Sánchez opina que s'han de centrar els esforços en la mobilització i el “gran acte” de l'11 de setembre. De moment ja hi ha més de 35.000 persones inscrites i 700 autocars preparats.

A l'acte també han assistit David Bonvehí (PDECat), Sergi Sabrià (ERC), Antoni Castellà (Demòcrates), Quin Arrufat (CUP), Neus Lloveras (AMI) i Jordi Bosch (Òmnium).

Etiquetas
stats