Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La policia deté els dos últims investigats per la crema de fotografies del rei quan viatjaven a Madrid

Moment en què la policia ha baixat als dos investigats de l'autobús

Arturo Puente

Els últims dos investigats per la crema de fotografies del rei, dels cinc als quals la policia persegueix per ordre de l'Audiència Nacional, han estat detinguts aquest dimarts a primera hora del matí per la Policia Nacional quan viatjaven en un autobús al costat d'altres persones en direcció a l'Audiència, en suport a la resta dels detinguts. Així ho ha confirmat a aquest diari un dels seus advocats.

Segons fonts presencials, la policia ha retingut l'autobús en què viatjaven diverses persones de l'esquerra independentista a l'altura d'Alcalá d'Henares, a 40 quilòmetres de la capital, on han identificat Nora Miralles i Roger Santacana. Després de reconèixer-los, la policia els ha apartat del grup i se'ls ha emportat, sense que hi hagi hagut resistència. L'autobús ha continuat la seva marxa minuts després, destinació a Madrid.

Aquestes dues eren les últimes persones de les cinc que buscaven, després que aquest dilluns els Mossos en detinguessin tres al llarg del dia. Els cinc van ser requerits a declarar davant l'Audiència Nacional, que instrueix un cas per suposats delictes d'injúries a la Corona arran d'un atestat obert pels Mossos sobre la manifestació de l'esquerra independentista a Barcelona la passada Diada de l'11 de Setembre. L'ordre de detenció va ser emesa per l'Audiència després que els cinc plantessin el jutge.

Diverses organitzacions han convocat una concentració a les portes de l'Audiència aquest dimarts, després que aquest dilluns la crema de fotos del rei s'estengués per diverses ciutats en concentracions de suport als detinguts. Per la seva banda, la CUP va reclamar aquest dilluns la dimissió del conseller de l'Interior, Jordi Jané, per l'actuació dels Mossos.

Etiquetas
stats