Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Camps i González Pons seran els primers responsables del PP a explicar el saqueig en la construcció de col·legis

Francisco Camps

Laura Martínez

La comissió parlamentària que investiga els sobrecostos de 1.000 milions d’euros en la construcció de col·legis públics sembla que per fi arrancarà a caminar. La investigació en les Corts es va constituir al setembre passat i s’ha anat retardant per diversos motius, entre els quals múltiples disputes entre els grups parlamentaris per a consensuar un pla de treball i les propostes de compareixents.

El PP, a més, va interposar un recurs d’empara per a demanar la nul·litat de la comissió, perquè considerava que no atén el mandat parlamentari d’investigar la tasca d’aquesta empresa pública, així com un comportament “sectari” i “no equànime” de la resta dels partits.

Els diputats van acordar cridar a declarar Francisco Camps, Alberto Fabra, Máximo Caturla, Marcos Benavent, Alejandro Font de Mora, José Císcar, Juan Carlos Moragues, Alfonso Rus... una desfilada de càrrecs del PP entre més de 60 compareixents per a aclarir si es van repartir entre els responsables del Govern i les constructores els diners destinats a construir col·legis.

Aquest dimecres s’aprovarà el calendari consensuat entre Podem, Compromís, el PSPV i Ciutadans per a ordenar les compareixences i el format. La comissió es reunirà amb caràcter bimensual, cada dos dilluns, amb quatre compareixents per sessió. Segons aquest pla, els primers càrrecs a acudir a declarar a les Corts serien Esteban González Pons (abans conseller d’Educació, ara eurodiputat) i Francisco Camps, expresident de la Generalitat. Pons hi acudirà el 25 d’abril i Camps ho farà el 8 de maig.

Segons fonts de la comissió, es busca una investigació semblant a la de l’accident del metro, amb tres minuts per grup parlamentari per a preguntar i sense temps limitat per a la resposta del compareixent. La proposta del PP és reunir la comissió dues vegades per setmana i acabar les compareixences en dos mesos. Segons la resta de les formacions, la seua proposta allarga la investigació perquè el volum de documentació requereix més temps per a poder estudiar-la entre compareixences i preparar millor les preguntes.

Etiquetas
stats