Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La opa hostil del BBVA se enfrenta a la oposición, los partidos y el mercado
El PP se enroca en su defensa de Israel frente al movimiento contra la masacre palestina
Opinión - Feijóo a la desesperada. Por Esther Palomera

Cinema europeu amb subtítols en valencià: així serà el renaixement dels Albatros

Façana dels cinemes Albatros

Laura Martínez

L’ecosistema cultural valencià recupera un dels espais més enyorats. Els cinemes Albatros, que durant més de 25 anys van oferir cinema europeu i independent en versió original, tornen a alçar la persiana després de set anys de letargia. El responsable de la reobertura és el mateix que fa tres anys va reobrir els cines Texas de Barcelona. “Uns cinemes no tan mítics com els de València”, reconeix Ventura Pons, cineasta quatre vegades nominat als Goya.

Pons explica el model que vol tornar a València: cinema de reestrena en versió original subtitulada, amb un bon espai per al cinema europeu. I quin cinema serà? “Pel·lícules bones, interessants i que connecten amb la gent”, respon el director. Els AlbaTexas seran un espai per a la gent que se sent “òrfena” d’aquest cinema.

“Obrim els AlbaTexas com a cinema de reestrena, com en l’època en què érem xiquets”, explica Pons. Però la reestrena ara ha canviat i pràcticament poden exhibir pel·lícules amb una o dues setmanes de diferència respecte d’altres cinemes. “Sempre respectem que no siguen estrenes en altres sales”, assegura el director.

Les pel·lícules d’aquests cinemes, situats al costat de l’avinguda de Catalunya, seran les mateixes que exhibisca la companyia a Barcelona i seguiran la línia de preus baixos (3 euros per entrada) amb activitats paral·leles: cicles temàtics, sessions matinals, ajudes d’exhibició o sessions per a grups escolars. Encara que hi haurà algunes peculiaritats en la programació, com ara espais destinats a la promoció del cinema valencià. Per exemple, els dijous a les 21:45 s’exhibiran curts gratuïts una vegada passades les Falles.

La remodelació ha estat costosa i complicada, admet el gestor. Set anys d’abandonament s’han notat en l’estructura i “pràcticament hem fet uns cinemes nous”. Butaques, projectors, adaptar el so, altaveus… “Volem un espai en què la gent se senta còmoda, cal tractar bé les persones”, explica el cineasta.

I què espera el director d’aquest projecte nou? “Hem fet un cinema per a la gent i la gent hi vindrà”.

Etiquetas
stats