Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El PP de València: Guerra per la renovació amb cares velles

Maria Carmen Contelles i Vicent Betoret en una roda de premsa.

Voro Maroto

La batalla per la renovació del PP de la província de València es farà entre cares molt conegudes. L'aspirant és Mari Carmen Contelles, portaveu del partit en la Diputació de València, que preveu fer oficial la seua candidatura aquest dimarts mitjançant un comunicat. El posseïdor del títol -president en l'organització provincial- és Vicente Betoret, portaveu adjunt en les Corts Valencianes.

La guerra pot ser cruenta però no portarà aire fresc al PP. Contelles (1969) ha sigut alcaldessa de La Pobla de Vallbona (2007-2015). Betoret (1972) ha sigut alcalde de Vilamarxant (1999-2015) i portaveu adjunt del PP en les Corts Valencianes, on segueix de diputat, entre 2008 i 2015.

La dona triada per la presidenta regional del partit, Isabel Bonig, tenia una relació aparentment fluïda amb l'aconseguidor valencià de la Púnica. Betoret era el número 2 d'Alfonso Rus en el PP provincial. Encara que es va especular amb què anava a ser imputat pel cas Taula -el cas que va acabar amb la carrera de l'expresident de la Diputació- no ha sigut implicat en l'escàndol que va arrasar amb la cúpula del partit.

La batalla pel poder en el PP valencià serà dura però no portarà renovació. Segons fonts del partit, les claus són unes altres. Bonig, impulsora de la candidatura de Contelles, no perdona a Betoret els seus intents de conformar un lideratge alternatiu, que anunciara la seua candidatura al PP provincial per lliure o desafiaments com el qual va protagonitzar en les Corts, quan es va negar a votar una reprovació a Rita Barberá.

En el congrés de la seua elecció, ha marginat Betoret sense dissimular: cap dels seus suports ha sigut triat per als òrgans de direcció. No confia en ell. Per contra, ha donat un nou suport a Contelles, a la qual ha nomenat sotssecretària d'organització. Aquesta ha esperat per presentar la seua candidatura a la celebració del congrés que ha entronitzat Bonig i la convocatòria de la junta directiva -a celebrar el dimecres- que fixarà data per al congrés del PP provincial.

Aquest se celebrarà, possiblement, el 20 i 21 de maig. Llavors es dilucidarà una batalla que porta mesos lliurant-se de manera soterrada. Tant Contelles -que ha guanyat predicament en pobles i comarques pel seu treball, inclòs el russisme, des de la Diputació- com Betoret -un polític amb experiència, que ve de l'aparell i que compta amb alguns suports a Madrid- porten mesos intentant recaptar seguidors. En mes i mig, la resposta.

Etiquetas
stats