Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig: “El Consell del Botànic ha fet més en dos anys que el PP en 20”

Diversos membres del Consell en la seva visita al Racó d'Ademús.

Voro Maroto

“En dos anys hem més que el PP en 20”. “Sense autobombo” i “conscient de la greu situació” d'una administració propera a la fallida, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet un balanç positiu de l'acció del Consell després de la seva concentració en el Racó d'Ademús, una comarca de València enclavada entre Terol i Castelló amb menys de 3.000 habitants.

El seminari d'Ademús és el quart que fa el govern PSPV-Compromís, després dels de Morella, Torrevella i Sagunt. Aquests retirs del Consell en ple serveixen per “autoevaluar” i “fixar objectius”. I l'examen ha deixat bon sabor de boca al president, malgrat la lentitud que imposa una administració demediada, la que “menys funcionaris per habitant” té d'entre totes les comunitats autònomes.

“Tots els indicadors” econòmics i socials (atur, pobresa, creixement econòmic) “estan millor que quan varem arribar a la Generalitat”, ha dit Puig. El president no ha esmentat que l'economia espanyola creix un 3% a l'any, però si ha parlat d'un dels seus principals cavalls de batalla: l'infrafinançament, el “problema valencià”.

“Hem aconseguit que tota Espanya conega la insuficiència de recursos que sofreix la Comunitat Valenciana. Hi ha un gran consens en la societat valenciana [grups polítics, organitzacions empresarials, universitats, sindicats] en la necessitat de millorar el finançament. I el proper semestre serà clau”. Puig ha recordat que hi haurà un intent de mobilització massiva a l'octubre per seguir visibilitzant aquest assumpte.

Objectius 2017: De la despoblació al cotxe elèctric

El Consell, amb l'afany de “rendir comptes”, també ha fet públics els principals deures de cada conselleria per a la segona part de 2017. De la lluita contra la despoblació a l'impuls al cotxe elèctric. De la desestacionalització del turisme a la compra centralitzada, per guanyar eficiència, d'endopròtesis (vàlvules cardíaques, per exemple). Del foment del canvi de model productiu en l'agricultura, a una normativa que impedisca el tracte degradant als animals.

En aquest document estan els compromisos del Consell del Botànic pel que queda de 2017.

Etiquetas
stats