Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

El PSOE demana la reprovació de Montoro i la llista de beneficiaris de l'amnistia fiscal

El portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats, Jose Luis Ábalos, en la seu del partit a València.

El PSOE exigeix la dimissió de Cristóbal Montoro, ha presentat una iniciativa en el Congrés dels Diputats per a la seua reprovació i demanarà la llista dels beneficiaris de l'amnistia fiscal impulsada pel ministre d'Hisenda i anul·lada pel Tribunal Constitucional.

“L'amnistia va ser injusta, va impedir la lluita contra la corrupció, va emparar les pràctiques il·lícites de Pujol, Rato o Bárcenas i és un insult a la ciutadania, ja que s'ha trencat l'exemplaritat exigible a l'hora de contribuir, amb impostos, al sosteniment de l'estat”, ha dit José Luis Ábalos, portaveu provisional del PSOE en la Cambra Baixa.

“En un país normal, Montoro no seguiria en el càrrec”. En principi, ni té intenció de dimitir, ni el president del Govern, Mariano Rajoy, vol destituir-lo. Per això, el PSOE ja ha registrat una proposició no de llei (PNL) perquè el ministre d'Hisenda abandone la seua responsabilitat.

A més, segons Ábalos, el grup socialista en el Congrés, interpel·larà el ministre tan aviat com el calendari de la Cambra ho permeta al marge de la tramitació de la PNL. En aqueix moment, presentarà una moció per a reprovar Montoro. El responsable de Justícia, Rafael Catalá, ja ha sigut reprovat en el Congrés.

“La ciutadania té dret a saber”

Ábalos anuncia que el seu partit no pararà fins que s'assumisquen responsabilitats per una “amnistia indecent”. “Si Rajoy segueix donant cobertura a Montoro, prendrem altres mesures”. També ha anunciat que el PSOE batallarà perquè es faça pública la llista de beneficiaris de l'amnistia fiscal, ja que amb prou faenes es coneix a 60 dels més de 30.000 contribuents acollits a la mesura.

“Demanarem la relació de defraudadors. La ciutadania té dret a conèixer-los”. El portaveu socialista no ha concretat la fórmula per a revelar les dades que el govern manté sota clau, però ha suggerit que podria ser “via comissió de investigació”.

Etiquetas
stats