Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un exassessor de Grau: “Salom ens va ensenyar al carrer un bitllet de 500 euros”

Jesús Gordillo, al mig de la taula en la comissió d’investigació del cas Taula

Carlos Navarro Castelló

València —

L’exassessor del PP a l’Ajuntament de València, Jesús Gordillo, ha assegurat després de la seua compareixença en la comissió d’investigació municipal del cas Taula que el polèmic assessor municipal, Luis Salom, va ensenyar a ell i a una altra persona en ple carrer un dels dos bitllets de 500 euros amb què pretesament es va produir el blanqueig de fins 50.000 euros per a finançar l’última campanya electoral de Rita Barberá en les eleccions passades.

El que va ser assessor en aspectes econòmics del vicealcalde, Alfonso Grau, ha explicat que al voltant de les 15.30 hores estava prenent una cervesa amb una altra persona al costat del Consistori quan Salom hi va fer acte de presència: “Ens va ensenyar un dels bitllets i ens va dir que l’altre se l’havia deixat a casa”, ha comentat, en una actitud que ha qualificat d’“insensata”.

Sobre això, Salom ha tractat de desacreditar via Twitter les paraules de Gordillo amb el missatge següent: “Serà per la confiança que tenia amb aquest senyor amb qui ningú volia ni prendre’s una cervesa. El ressentiment...”.

Gordillo també ha confirmat que un exedil del PP va eixir de l’Ajuntament dient: “Jo he estat el primer, jo he estat el primer, ací no passa res”, en al·lusió al pagament dels 1.000 euros en bitllets de 500 euros.

Durant la seua declaració en la comissió d’investigació, Gordillo ha confirmat que un assessor de l’Alcaldia li va dir que havia de fer un donatiu de 1.000 euros que se li tornarien en metàl·lic i que es va negar perquè li va semblar que l’operació “no era neta”, més encara quan va preguntar per la procedència d’aqueixos diners en metàl·lic i li van contestar: “No és cosa teua”.

Gordillo ha explicat que es va plantejar denunciar aquesta situació, però que finalment no ho va fer perquè no tenia proves i ha dit que la negativa a donar els 1.000 euros va tenir com a conseqüència quedar-se “en l’atur”, però també el benefici que els seus fills estigueren “orgullosos” d’ell.

Una altra exassessora es va negar a donar els 1.000 euros

Per la seua banda, la també exassessora de Grau, Arantxa Martín, també ha declarat en la comissió d’investigació que es va negar a donar els 1.000 euros al partit perquè sospitava del plantejament: “Ens van dir que després ens ho tornarien en dos bitllets de 500 euros que no podíem ingressar en cap compte”.

Martín ha confirmat que encara que ella no va rebre amenaces per haver-se negat a fer efectiva l’aportació, va haver-hi altres companys que sí que en van rebre, encara que eren “genèriques”.

Abans que Martín i Gordillo, ha declarat Asunción Barberá, germana de l’exalcaldessa Rita Barberá, la qual ha negat que tinguera coneixement del presumpte blanqueig. Alfonso Grau, que també hi estava citat, s’ha negat a anar-hi perquè considera que la comissió és “un circ”.

Etiquetas
stats