Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Advocats Cristians denuncia Ada Colau per la lectura d'un poema a l'Ajuntament de Barcelona

Ada Colau en la celebración del año nuevo chino

elDiario.es Catalunya

Una lectura poètica en els premis Ciutat de Barcelona porta dies aixecant polèmica. Dolors Miquel va recitar el poema de 2006 'Mare nostra', una adaptació del Parenostre que reivindica el cos de la dona: “Mare nostra que estàs en zel, sigui santificat el vostre cony”. El líder del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, es va aixecar del seu seient al Saló de Cent i així va començar la polèmica. Ara l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians denúncia a Miquel per un delicte contra els sentiments religiosos i a l'alcaldessa Ada Colau per omissió del deure de perseguir delictes.

L'entitat considera que “és intolerable que els poders públics aplaudeixin i promoguin aquest tipus d'actes ofensius contra les creences majoritàries del nostre país”. L'alcaldessa, per la seva banda, ha assegurat al seu Facebook que Dolors Miquel va ser “contractada sota criteris artístics per una direcció professional i independent, es va expressar lliurement sense seguir cap consigna política del govern”. “Defensaré avui i sempre que la cultura ha de poder expressar-se sense por a la censura ni al dirigisme partidista”, afegeix Colau.

L'alcaldessa, més enllà de defensar el dret de Dolors Miquel a expressar-se, va defensar també el contingut del poema: “Vull defensar la poetessa que sense intenció d'ofendre a ningú va utilitzar 'la pregària' com a forma metafòrica per recordar el poder creador de la 'mare' en contrast amb la repressió de la cultura patriarcal que encara avui patim. Aquesta mateixa cultura masclista que fa que dirigents del PP no s'escandalitzin ni muntin campanyes per les desenes de dones assassinades i les milers de violades i agredides cada any pel simple fet de ser dona”.

Etiquetas
stats