Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona en Comú consultarà a les seves bases el pacte de govern amb el PSC a Barcelona

Ada Colau i Jaume Collboni durant una compareixença conjunta al consistori

Arturo Puente

Barcelona en Comú sotmetrà l'entrada del PSC al Govern municipal a la decisió de les bases del seu partit. Consultar a les persones registrades els pactes de govern va ser un dels compromisos de Colau en campanya i l'alcaldessa podrà complir-lo ara, quan la negociació amb el PSC perquè els seus quatre regidors s'incorporin a l'equip de l'alcaldessa està a punt de tancar-se. Segons fonts del partit, Barcelona en Comú prepara a hores d'ara la consulta a les bases per a realitzar-la en el moment en què s'arribi a un preacord, probablement la setmana que ve.

La formació ha convocat per a aquest dimecres un plenari informatiu en el qual explicaran en quin punt està la negociació amb el PSC. Segons expliquen diverses fonts coneixedores de les converses, el preacord està tancat a falta dels últims serrells. L'acord va quedar desbloquejat la setmana passada a l'aprovar-se els pressupostos, encara que des del partit de Colau tracten que ERC també pugui incorporar-s'hi, cosa a la que els republicans es neguen si és al costat del PSC.

BComú té previst consultar amb la militància només el preacord que s'assoleixi, el que deixaria fora de la votació online la proposta llançada per ERC de formar un govern al costat de la CUP. Fonts de l'ajuntament recorden que la CUP ja va rebutjar aquesta possibilitat i consideren que les bases han de posicionar-se sobre els escenaris possibles. De qualsevol manera, asseguren que tot acord de govern s'ha de sotmetre a aquest tipus de consultes, per la qual cosa no tanquen la porta a que hi hagi canvis d'última hora.

El Govern municipal treballa sobre aquest acord des de fa mesos, en no comptar amb l'estabilitat suficient per tirar endavant les seves propostes en el ple. L'estat actual de les converses deixa el PSC amb les carteres de Cultura, Esports i una part d'Economia que encara es negocia, a més d'una tinença d'alcaldia per al líder socialista, Jaume Collboni, imputat en el sumari del cas Mercuri. El rebuig per part de la militància a un pacte només amb el PSC és un temor existent en la formació, on alguns sectors consideren problemàtica l'entrada del partit que ha governat Barcelona durant tres dècades.

Etiquetas
stats