La portada de mañana
Acceder
El PP se juega 35 años de poder en Castilla y León
Los pequeños ganaderos que quieren regenerar la tierra contra la crisis climática
Opinión - 'La demoscopia entra en campaña', por Esther Palomera

El Col·legi de Periodistes es mostra preocupat pel “mercadeig” de càrrecs als mitjans públics

Protesta de treballadors de TV3 a la Generalitat

Nou toc d'atenció a Convergència i ERC per la manera en com els dos partits estan decidint els càrrecs de responsabilitat als mitjans públics catalans. Si fa tres setmanes els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio criticaven que ambos partits s'estaven repartint els càrrecs als mitjans públics, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha emès un comunicat en la mateixa direcció. L'organisme ha expressat la seva preocupació pel "mercadeig" que consideren que s'està produint en el repartiment de càrrecs dels mitjans públics de la Corporació Catalana de Mijtans Audiovisuals (CCMA).

Els treballadors de la CCMA critiquen que CDC i ERC es reparteixin càrrecs a TV3 i Catalunya Ràdio

Els treballadors de la CCMA critiquen que CDC i ERC es reparteixin càrrecs a TV3 i Catalunya Ràdio

"És inadmissible que les posicions de responsabilitat als mitjans continuïn sent moneda de canvi entre els partits polítics en les negociacions per a la investidura o per a l’estabilitat parlamentària", sosté el Col·legi, que, seguint la línia del Consell Professional de TV3 ha titllat d"'inadmissible" la vinculació de les direccions dels mitjans als cicles electorals. També ha considerat que "les ingerències polítiques en els mitjans públics són inacceptables".

"Convé recordar que els mitjans públics han d’estar al servei dels ciutadans i no pas dels partits. S’han de desgovernamentalitzar i despolititzar", afegeix el Col·legi.

El Col·legi de Periodistes ha insistit que els responsables dels mitjans públics s'han d'escollir en base a criteris professionals i no partidistes, i que la seva elecció estigui deslligada dels cicles electorals.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats