Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El Col·legi de Periodistes es mostra preocupat pel “mercadeig” de càrrecs als mitjans públics

Protesta de treballadors de TV3 a la Generalitat

elDiario.es Catalunya

Nou toc d'atenció a Convergència i ERC per la manera en com els dos partits estan decidint els càrrecs de responsabilitat als mitjans públics catalans. Si fa tres setmanes els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio criticaven que ambos partits s'estaven repartint els càrrecs als mitjans públics, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha emès un comunicat en la mateixa direcció. L'organisme ha expressat la seva preocupació pel “mercadeig” que consideren que s'està produint en el repartiment de càrrecs dels mitjans públics de la Corporació Catalana de Mijtans Audiovisuals (CCMA).

“És inadmissible que les posicions de responsabilitat als mitjans continuïn sent moneda de canvi entre els partits polítics en les negociacions per a la investidura o per a l’estabilitat parlamentària”, sosté el Col·legi, que, seguint la línia del Consell Professional de TV3 ha titllat d“'inadmissible” la vinculació de les direccions dels mitjans als cicles electorals. També ha considerat que “les ingerències polítiques en els mitjans públics són inacceptables”.

“Convé recordar que els mitjans públics han d’estar al servei dels ciutadans i no pas dels partits. S’han de desgovernamentalitzar i despolititzar”, afegeix el Col·legi.

El Col·legi de Periodistes ha insistit que els responsables dels mitjans públics s'han d'escollir en base a criteris professionals i no partidistes, i que la seva elecció estigui deslligada dels cicles electorals.

Etiquetas
stats