eldiario.es

9

CATALUNYA

El Consell Social de la UPC proposa reduir el 25% del sou dels interins per evitar acomiadar-los

Es mantenen les partides dels pressupostos aprovats el 19 de març, que també preveuen la no renovació de més de 200 professors associats

Centenares de universitarios se manifiestan en Barcelona contra los recortes

Alguns docents de la UPC van fer classes al carrer la setmana passada per protestar contra els ajustos.

La Universitat Politècnica de Catalunya ha donat aquest dilluns un pas més per evitar l'acomiadament de 84 interins, que s'havia de fer efectiu el proper 1 de maig. El Consell Social, seguint el guió previst, ha ratificat les decisions preses la setmana passada pel Consell de Govern de la universitat, que va rebutjar l'acomiadament del personal d'administració i serveis, i obre ara un període de negociació per trobar-hi alternatives.

El Consell Social ha acordat per escrit "deixar en suspens el criteri de disminució de plantilla del PAS funcionari", tot i que també ha deixat clar que la partida destinada al capítol 1 dels pressupostos -despesa de personal- no es podrà alterar, fet que obliga a buscar alternatives per aconseguir per altres vies l'estalvi previst amb els acomiadaments. En aquest sentit, el Consell Social proposa una reducció d'un 25% de sou i feina del PAS funcionari interí a partir de l'1 de juny. Aquesta mesura formaria part d'un Pla d'ocupació per ala racionalitzacio i l'optimització del PAS, però s'haurà de negociar primer amb els afectats. Tenen de marge fins al 30 de maig per posar-se d'acord. 

La proposta de retallada del 25% de salari i feina va en sintonia amb el que havia proposat darrerament la secretaria d'Universitats i Recerca al personal interí afectat, un gir en l'estratègia de la Generalitat que va deixar sol el rector de la UPC, Antoni Giró, a l'hora de defensar l'acomiadament de personal. Motiu que el va empènyer a llençar la tovallola i anunciar eleccions anticipades de cara al mes d'octubre. La mesura és un mal menor, segons els afectats, però segueix sent dura, segons diu Clara Collel, una de les afectades, ja que la retallada s'afegeix a les que ja venen patint els treballadors públics des de fa més de dos anys.

La vigència dels polèmics pressupostos, a l'espera de les modificacions en el cas dels interins, fa témer encara per la no renovació de més de 200 professors associats, que treballaven a temps parcial a la universitat, a partir del setembre. Així ho asseguren fonts de la universitat, que auguren que aquesta mesura no es retirarà. Els sindicats, tanmateix, en discrepen, i avancen que un cop consolidats definitivament els llocs de treball dels interins dedicaran els seus esforços a lluitar per la permanència d'aquest personal docent.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha