Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

La Fira d'Economia Solidària aconsegueix un consum de 37.000 euros

Imatge de la Fira d'Economia Solidària d'enguany, al recinte Fabra i Coats de Barcelona.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

En l'edició del 2013 de la Fira d'Economia Solidària els assistents s'hi van gastar aproximadament 37.000 ecosols, la moneda social que servia per consumir en el recinte. És a dir, 37.000 euros -el valor de l'ecosol era equivalent a l'euro- que van ingressar, en conjunt, les prop de 200 empreses, entitats i cooperatives que van exposar-se a la fira, durant el cap de setmana del 27 i 28 d'octubre a la Fabra i Coats, a Barcelona.

Aquesta xifra, feta publica per la Xarxa d'Economia Solidària (XES) -organitzadora de l'esdeveniment-, és una nova mostra de la consolidació de la fira. No només es van duplicar els assistents, de 7.000 l'any 2012 a 12.000 enguany, sinó que també es va multiplicar el consum. En la passada edició es van canviar 17.000 euros en ecosols. Cal recordar que la fira va arrancar l'any passat, fet que convida a l'organització a parlar en termes “d'èxit rotund, fruit de l'alta sensibilitat ciutadana envers l'economia solidària, ja que la crisi ha fet plantejar-los on inverteixen els diners i quina mena de societat es crea i s'abona amb el consum propi”.

Durant la fira es van celebrar més de 200 xerrades, i va comptar amb la participació de 125 voluntaris. Entre els expositors, hi havia cooperatives i entitats de tots els àmbits: energia, educació, periodisme, alimentació... totes amb el comú denominador del “consum responsable” com a “alternativa al capitalisme”, segons la XES.

Una altra economia és possible

Una altra economia és possibleAlgunes de les cooperatives que van participar a la Fira seran presents aquest dilluns al col·loqui 'Una altra economia és possible', un debat que organitza la Fundació Periodisme Plural que servirà per aprofundir en el debat sobre les alternatives al sistemes convencionals de treball i de consum, més justos i solidaris.

A l'acte, a les 19 h a Can Fabra (carrer Segre, 24-32), hi participaran Pepa Muñoz, responsable de comunicació del TEB Grup Cooperatiu, una entitat que es dedica a la integració social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual; Clara Puigventós, directora gerent d’Encís, una cooperativa mixta de consum i de treball que ha suposat la creació de 500 llocs de treball; Jordi Via, membre de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i de l’asseguradora Arç Cooperativa, i Ivan Miró, sociòleg i investigador en cooperativisme. El diàleg el coordinarà Andreu Missé, periodista amb una llarga trajectòria i actualment soci i director de la revista d’economia Alternativas Económicas.

Etiquetas
stats