Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Fotomovimiento, quatre anys d'indignació en 200 fotografies

Protesta contra la llei mordassa. /Bru Aguiló (Fotomovimiento)

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

La indignació va esclatar amb el 15M, i no va ser un fenomen aïllat ni efímer, sinó que va perdurar i perdura, treu el cap cada poc i caldrà tornar-hi per entendre els canvis sociopolítics que s’acosten. Testimoni d’això és el treball del col·lectiu Fotomovimiento, associació de fotoperiodistes sorgida llavors i que durant aquests últims quatre anys ha retratat de manera altruista centenars de lluites de persones i col·lectius contra les retallades, l’especulació, l’explotació o la repressió. Ara, juntament amb l’associació de periodistes DateCuenta, editen un llibre amb una selecció de 200 fotografies que retraten i sintetitzen aquests temps d’enorme convulsió social.

El llibre es titula Fotomovimiento. 4 anys de testimoni fotogràfic: del 15M a la Llei Mordassa i per a la seva edició s’està duent a terme una campanya de crowdfunding artesà, a través del portal de DateCuenta. Per a la selecció fotogràfica, els membres d'aquesta associació han bussejat entre les 12.000 imatges publicades per Fotomovimiento en el seu perfil de Flickr, que ja compta amb més de 21 milions de visites. Des de DateCuenta asseguren que han anteposat “el rigor fotoperiodístic per sobre de les altres visions del mateix col·lectiu, però no rebutgem la seva força creativa ni la seva implicació activista, perquè són aquests els tres pilars que fan tan autèntic el treball de Fotomovimiento”.

El llibre es completa amb dotze textos de col·laboradors com l’històric fotoperiodista Manel Armengol, autor del pròleg; els periodistes Víctor Saura (CatalunyaPlural.cat), Guillem Martínez (El País), Lali Sandiumenge (Districte 15), David Fernández (La Directa) i Mónica Solanas (DateCuenta i col·laboradora de Fotomovimiento); els activistes Enric Duran (Cooperativa Integral Catalana) i David Couso (HAC José Couso); la documentalista Montse Armengou (Televisió de Catalunya); l’advocat Andrés G. Berrio (Tanquem a els CIES); la sociòloga M. Jesús Izquierdo (Universitat de Barcelona); i l’editora Marta Sibina (Cafèambllet). Tots ells han col·laborat de forma voluntària per impulsar l’edició.

Etiquetas
stats