La portada de mañana
Acceder
Empresas españolas entrenan a militares saudíes en dependencias del Ejército
Arranca la vacunación de las personas entre 50 y 59 años con el impulso de Janssen
Opinión - El topo y la serpiente (Historias de riders), por Elisa Beni

La Generalitat confirma l'eliminació de la paga extra als empleats públics

Catalunya confirma l'eliminació de la paga extra.

EFE

Barcelona —

La Generalitat ha confirmat avui als sindicats de la funció pública que enguany eliminarà als empleats públics l'equivalent a una paga extra i que ho farà descomptant mitja paga a l'extraordinària de juny i l'altra mitja a la de Nadal.

Segons han explicat fonts del govern català i dels sindicats, la secretària general d'Administració i Funció Pública de la Generalitat, Meritxell Masó, ha aprofitat la tercera reunió de la Mesa de la Funció Pública per oficialitzar una mesura ja plantejada des d'un primer moment.

La Generalitat sosté que el dèficit imposat per aquest any, que és del 0,7% del PIB, tot i que el Govern català aspira a que es flexibilitzi, no els deixa més remei que estalviar el 2013 en el capítol de personal, com a mínim, la mateixa quantitat que l'any passat, uns 730 milions.

Gairebé la meitat d'aquest estalvi provindrà de l'eliminació de l'equivalent a una paga extra als empleats públics, fet que suposa un 6 o un 7% del sou, segons els sindicats.

La resta s'aconseguirà reduint al mínim la contractació d'interins, no cobrint jubilacions o bé congelant l'aportació al fons de pensions, entre altres mesures.

Etiquetas
Publicado el
25 de febrero de 2013 - 16:07 h

Descubre nuestras apps

stats