Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Junqueras descarta ser president perquè té “un seguit de compromisos” en el marc de Junts pel Sí

El president d'ERC, Oriol Junqueras

elDiario.es Catalunya

El president d'Esquerra Republicana i diputat de Junts pel Sí ha comparegut aquest dilluns després de la reunió del Consell Nacional del seu partit per cridar Convergència i la CUP a seguir negociant. Davant la insistent pregunta dels periodistes sobre la seva proposta Junqueras ha insistit que “la proposta és que continuïn parlant”. “Esquerra posarà tot el que estigui al seu abast”, ha dit el diputat i ha afegit que està “convençut que no cal que ningú renunciï a res que considera extraordinari per fer un acord possible”.

Quan li han preguntat per la proposta de la CUP de que sigui ell un president de consens, Junqueras ha declarat que estarà “encantat de fer el que sigui al servei d'aquest país, però en aquestes circumstàncies actuals tenim un seguit de compromisos i nosaltres som sempre lleials els nostres compromisos”, ha dit en referència a l'acord d'Esquerra en el marc de Junts pel Sí. En canvi, el president del partit ha assegurat que “la posició d'Esquerra Republicana és una posició central en la transversalitat del país, i estem disposats a ajudar des d'aquesta posició”.

Junqueras rebutja la possibilitat de noves eleccions. “El mandat democràtic del 27-S és el bé que cal conservar”, assegura, i remarca que “hi ha la possibilitat que l'escenari que surti d'unes eleccions al març no sigui més governable que l'actual”. Afegeix, però, que Esquerra treballarà perquè els resultats d'unes eleccions el 6 de març siguin millors per a l'independentisme que els del 27 de setembre.

Etiquetas
stats