Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

El suport ciutadà anima l’Associació Llibres Lliures a seguir amb el seu projecte cultural

La associació Llibres Lliures.

Cristina Palomar

L’Associació Llibres Lliures Catalunya no tancarà les seves portes. El suport ciutadà rebut durant aquest mes de gener i la mobilització dels socis i veïns per aconseguir fons per pagar els deutes que amenaçaven la continuïtat del projecte, han portat l’entitat sense ànims de lucre a decidir continuar endavant amb la seva pionera iniciativa de difusió de la cultura a Barcelona oferint llibres gratuïts.

Després de setmanes d’incertesa sobre el futur de l’associació, a l’assemblea celebrada aquest dijous 29 de gener els socis han aprovat renovar la junta i apostar per un canvi de rumb en la gestió. Una de les propostes que hi ha sobre la taula és establir una tarifa mínima per cada visita a la llibreria que l’entitat té al carrer Cantàbria 72, al districte de Sant Martí. Fins ara, les aportacions eren voluntàries. “Si els 3.000 likes ens visitessin un cop al mes per agafar un llibre i donessin un euro, imagineu els projectes culturals lliures que podríem organitzar”, asseguren a la seva pàgina de Facebook.

El mes de desembre passat els problemes econòmics van portar l’entitat a un carreró sense sortida. Les aportacions dels lectors, les quotes de 15 euros anuals que pagaven els socis i els preus testimonials que es cobraven pels cursets eren insuficients per pagar el lloguer del local, les despeses de manteniment dels serveis i els impostos. A més, al deute acumulat s’hi va afegir el desinterès mostrat per l’Ajuntament de Barcelona per subvencionar el projecte tot i haver-lo considerat un exemple d’associació innovadora. Ara, l’entitat té previst reunir-se en breu amb el regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, per reconduir la situació, segons han assegurat fonts de l’associació cultural.

Tanmateix, la falta de recursos no ha estat l’únic problema que ha posat en perill la continuïtat  del projecte de Llibres Lliures Catalunya. El fet que l’entitat, que va obrir les seves portes l’any 2013, treballi únicament amb voluntaris fa molt difícil mantenir tant l’atenció al públic com l’organització de cursets i la participació de l’associació en fires populars i altres actes culturals de la ciutat. L’associació ha funcionat fins ara sense cap subvenció pública i gestiona un fons d’un 12.000 llibres obtinguts de donacions particulars. L’usuari es pot dur tots els exemplars que li càpiguen en una mà.

Etiquetas
stats