La lluita per la municipalització de l'aigua pren els carrers de Terrassa
Nou episodi en la batalla per la gestió de l'aigua a Catalunya. Aquest cop, en forma de mobilització ciutadana. Una multitud –inclosos un centenar d'entitats, sindicats i partits polítics– ha pres els carrers de Terrassa per reclamar la municipalització d'aquest servei. Rere el lema S'escriu aigua i es llegeix democràcia ha avançat una marxa que ha servit sobretot per donar suport al consistori de la ciutat –la quarta catalana en població–, que intenta recuperar, amb els tribunals pel mig, la gestió del aigua en mans ara de l'empresa Mina Pública d'Aigües Terrassa des de fa 75 anys.
La protesta ha recorregut el tram que separa l'Estació Nord de l'Ajuntament, i ha fet parada davant de la seu de l'empresa Mina, on s'ha fet lectura del manifest. La marxa l'han convocat l'entitat Aigua és Vida i la Taula de l'Aigua de Terrassa, i ha comptat amb la participació de líders polítics com Joan Tardà (ERC), Xavier Domènech (En Comú Podem), Núria Parlon (PSC) o Anna Gabriel (CUP), que han donat suport al consistori egarenc, encapçalat pel socialista Jordi Ballart, que va denunciar en el seu dia haver rebut amenaces per voler municipalitzar l'aigua.
Més enllà de Terrassa, el conflicte per la gestió de l'aigua a Catalunya té dos grans fronts oberts a nivell autonòmic i metropolità, tots dos judicialitzats i pendents de sentència del Tribunal Suprem. Un afecta Aigües Ter Llobregat (ATLL), la privatització del qual, impulsada pel Govern de CiU, va ser anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per irregularitats en el procés. L'altre és el de l'empresa mixta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que va fer una concessió a Agbar també censurada per l'Alt Tribunal català.