Milers de persones es concentren a Barcelona per celebrar l'abdicació del rei

Concentración en Plaça Catalunya a favor de la república. /ENRIC CATALA

Plaça Catalunya ha estat escenari aquesta tarda de la concentració per cel·lebrar l'abdicació del rei Joan Carles, una trobada convocada per moviments socials i partits com ERC, ICV-EUiA i la CUP. Milers de persones s'han donat cita per rebutjar la monarquia de forma unànime, encara que amb gran diversitat de símbols. Molts dels manifestants portaven banderes tricolors, independentistes o comunistes, però les que destacaven per la seva grandària eren dues grans estelades col·locades a terra, tot i que la majoria de les persones no lluïen símbols. S'han sentit crits per la independència, que han conviscut amb càntics per la Tercera República, l'Himne de Riego tocat amb flauta o l'Estaca cantada a ple pulmó.

L'abdicació del rei anima els desitjos de república a Catalunya

L'abdicació del rei anima els desitjos de república a Catalunya

Els manifestants han omplert el centre de la plaça, però no les perifèries que han quedat buides. El PSC no ha convocat oficialment la concentració, el que no ha impedit que un gran grup amb banderes de les Joventuts Socialistes es deixés veure a la plaça al crit de "Espanya mañana será republicana". Passada una hora des del seu començament, la concentració s'ha convertit en manifestació i ha marxat pel carrer Fontanella i Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume sense incidents. Davant del Palau de la Generalitat s'han tornat a concentrar centenars de persones, i allà han cridat a favor de la República i han cantat l'Estaca.

Les concentracions s'han reproduït també en molts altres municipis de Catalunya, en els quals ERC i CUP cridaven a manifestar-se davant dels ajuntaments per demanar la República Catalana. En aquests casos, les protestes eren de tall principalment independentista.

Etiquetas
Publicado el
2 de junio de 2014 - 21:29 h

Descubre nuestras apps

stats