Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El periodista Marc Marginedas, alliberat després de sis mesos de segrest a Síria

Marc Marginedas, en una imatge d'arxiu. /EDU BAYER

eldiario.es

El periodista d'El Periódico Marc Marginedas ha estat alliberat aquesta matinada després de passar sis mesos segrestat a Síria, segons informa el mitjà català. Marginedas es trobava retingut per jihadistes de l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant des del passat mes de setembre, quan va ser capturat a la ciutat siriana de Hama.

Marginedas ha estat traslladat a Turquia, on està sent avaluat pels metges per determinar el seu estat de salut després de mig any de captiveri. El president del Govern, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ja han parlat amb el periodista, que es troba acompanyat de funcionaris de l'estat.

El corresponsal de guerra va ser segrestat prop de la ciutat de Hama el 4 de setembre, i durant el seu captiveri ha estat desplaçat en diverses ocasions per les zones controlades pels opositors al líder sirià Baixar al-Assad, moviments que en les últimes setmanes es van incrementar per la recrudescència dels combats a la regió.

Javier Espinosa i Ricardo García Vilanova continuen segrestats

El periodista Javier Espinosa i el reporter gràfic Ricardo García Vilanova continuen segrestats a Síria, després que fossin capturats el 16 de setembre, 12 dies després que Marginedas.

Espinosa i García Vilanova, que cobrien el conflicte sirià, van ser segrestats pel grup Estat Islàmic de l'Iraq i Síria (ISIS) a la província de Raqqa, segons va publicar El Mundo, mitjà en el qual treballa Espinosa.

Tots dos van ser segrestats al punt de control de Tal Abyad, quan intentaven abandonar el territori sirià. De moment es desconeix la seva situació o localització.

Els reporters van ser capturats al costat de quatre combatents de Ahfad al Moustapha –una de les brigades del FSA (Free Syrian Army, en les seves sigles en anglès)–, que els oferien protecció i que van ser alliberats dotze dies després del segrest.

Etiquetas
stats