Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP català aprofita els atemptats per agitar la islamofòbia

El president del PP a Catalunya Xavier García Albiol

Sergi Franch

“No hi ha islamofòbia, el que hi ha són uns senyors que han vingut a aprofitar-se del nostre sistema”. Aquesta és una de les polèmiques declaracions que ha llançat Xavier García Albiol, president del PP a Catalunya, aquest dimarts en una entrevista a TV3. Asseveracions que trenquen el to mesurat escoltat fins ara per part de diferents portaveus del PP després dels atemptats patits a Barcelona i Cambrils.

Pel líder dels populars a Catalunya hi ha persones que “s'estaven morint de fam, els estaven tractant com gossos, els estaven matant a pals i ara volen que la nostra societat s'adapti a les seves costums”. Amb to enfadat, el president del PP català ha advertit que “quan parlo se m'entén bastant” i ha assenyalat una part de la comunitat islàmica com una amenaça terrorista.

Segons Albiol, “la immensa majoria del col·lectiu musulmà no practica el terrorisme” al que afegit tot seguit “hi ha una part minoritària que fa una aplicació violenta de l'islam”. Una religió, l'islam, que per a Albiol és l'única al món on els seus practicants maten en nom d'un déu.

Per aquest motiu, després de mostrar-se convençut que en dos mesos hi haurà eleccions a Catalunya, ha avançat que el PP proposarà el tancament de “totes les mesquites i oratoris que estan de manera il·legal a Catalunya”. Una mesura que ha recordat que va emprendre quan va ser alcalde de Badalona. “Hem de començar a afrontar el debat amb valentia”, ha assegurat García Albiol que ha reivindicat que siguin els poders públics els que comencin “a posar ordre”.

Segons el líder dels populars a Catalunya, és en aquests centres on hi ha “una minoria radical que té influència en oratoris i centres de culte”. Per això, ha exigit que “quan un senyor vulgui venir a Catalunya hagi de demostrar que està perfectament adaptat”.

No són les primeres declaracions del líder dels populars a Catalunya sostenint aquestes tesis. Després dels atemptats a París, Albiol va assenyalar com l'origen dels atacs terroristes al “multiculturalisme”. Qui va ser candidat del Partit Popular a la Generalitat és el primer càrrec públic de l'Estat que va haver de donar compte a un jutge per una denúncia de racisme. “Els romanesos són una plaga i suposen una xacra per a la ciutat”, va declarar a Badalona quan feia campanya per a les eleccions municipals el 2011. Albiol també és l'autor de l'eslògan “Netejant Badalona”, a les eleccions municipals de maig del 2015.

Etiquetas
stats