El Procés Constituent encercla la Torre Agbar per exigir la gestió pública de l'aigua
El subministrament d'aigua està en un 90% en mans públiques a tot el món. A Catalunya, en canvi, només el 20% dels ajuntaments gestionen de manera directa el servei públic de l'aigua. Per denunciar la mercantilització d'un “bé natural bàsic”, uns 300 activistes del Procés Constituent han encerclat aquest dissabte la torre Agbar de Barcelona.
“Fer negoci amb l'aigua és immoral”, ha proclamat Arcadi Oliveres, impulsor del Procés Constituent juntament amb Teresa Forcades. Les assemblees organitzadores de l'event denuncien el benefici de 389 milions d'euros del grup Agbar l'any 2009, una suma que, segons assenyalen en el seu manifest, no s'ha destinat a la millora de la xarxa. També critiquen la creació en l'àmbit metropolità de Barcelona d'una nova empresa mixta, participada en un 85% per Agbar, “sense cap tipus de concurs públic” per gestionar el cicle integral de l'aigua. “La conseqüencia és l'increment tarifari per a l'any que ve d'un 8,5%”, asseguren. En el manifest, també critiquen el sistema de “portes giratòries” pel qual alts càrrecs públics passen a ocupar llocs de responsabilitat a grans empreses privades.
A l'acte també ha participat Diego Cañamero, portaveu del Sindicato Andaluz de Trabajadores, que ha fet una crida a la mobilització social i a l'unitat de l'esquerra. “Hem de colpejar-los amb tota la força”, ha proclamat.
Aquesta acció a la torre Agbar s'inscriu en el marc d'una jornada d'accions descentralitzades del Procés Constituent a tot el territori català.