Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El BBVA porta la PAH de Sabadell a judici

La PAH  de Sabadell ha ocupat en nombroses ocasions sucursals del BBVA

Oriol Solé Altimira

Ni l'Ajuntament ni la PAH de Sabadell aconsegueixen que el BBVA col·labori per acabar amb els desnonaments a la ciutat vallesana. El conflicte entre l'entitat i els activistes ha viscut aquest dimecres un nou capítol amb el judici per coaccions a dues membres de la PAH de Sabadell denunciades pel BBVA. La fiscalia ha demanat l'absolució de les dues activistes.

“Nosaltres no coaccionem mai a ningú. Vam ocupar l'oficina del BBVA per aturar-ne el desenvolupament normal”, explica un dels portaveus de la PAH de Sabadell, Pau Llonch. La denúncia del BBVA es remunta a una ocupació d'una oficina de l'entitat del barri de la Creu Alta l'any passat. A banda de l'acusació per coaccions, el BBVA demana una ordre d'allunyament pels activistes de la Plataforma.

Llonch ha denunciat el “desplegament” de testimonis presentats pel BBVA en el judici d'aquest dimecres (a més de quatre treballadors del banc han declarat dos vigilants de seguretat, que no han recordat haver presenciat cap coacció ni cap acte violent).

El BBVA es nega a asseure's en la mateixa taula de negociació amb l'Ajuntament i la PAH de Sabadell, a pesar dels intents del govern municipal. Aquest dimarts, el consistori va explicar que els intents per crear un espai de trobada a tres bandes “no han obtingut una resposta satisfactòria” per part de l'entitat financera. A més, el govern municipal va demanar al BBVA que aturés els desnonaments a la ciutat i que no es donessin més casos de persones que perden el seu habitatge sense tenir l'oportunitat de negociar amb l'entitat. La petició encara no ha estat resposta per l'entitat.

I és que el BBVA no dóna treva a la PAH de Sabadell. La plataforma denuncia que el BBVA és de les poques entitats que segueix desnonant en casos d´execucions hipotecàries i que no accepta negociar lloguers socials. A banda, la PAH de Sabadell alerta que el BBVA és responsable del 78% dels casos de desnonament d'un habitatge d'una entitat financera okupat per famílies a qui l'administració no ha ofert cap alternativa.

Un cas similar a Manresa

D'altra banda, el BBVA també ha interposat una denúncia a dos membres de la PAH del Bages per deslluïment de béns després d'una acció de protesta de la plataforma en una oficina de l'entitat a Manresa. En aquest cas, demà els dos membres de la PAH hauran de declarar en les diligències prèvies al judici.

La mala relació amb el BBVA de la PAH del Bages és similar a la de Sabadell. El portaveu de la PAH del Bages, Bernat Sorinas, denuncia que el BBVA és de les entitats que posa més dificultats a l'hora de negociar amb els afectats per un desnonament.

Etiquetas
stats