Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Presó preventiva per un dels nou detinguts en la darrera fase de l'operació Pandora

Els anarquistes van ser detinguts dimecres

elDiario.es Catalunya

Presó preventiva per una de les nou persones detingudes el dimecres passat en la segona fase de l'operació Pandora. Així ho ha decidit el jutge de l'Audiència Nacional Juan Pablo González aquest divendres, després de prendre declaració a tots els detinguts. D'altra banda, el magistrat ha acordat cinc llibertats sota fiança de 5.000 euros i una altra amb fiança de 4.000 euros. A més, dues de les persones detingudes han quedat en llibertat sense fiança.

El cas Pandora, en les seves dues fases –dimecres i el mes de desembre passat– acumula ja 20 detencions. Els nou detinguts de dimecres –de col·lectius com Acció Llibertària, Procés EMBAT o Elissa–, i 11 arrestats ara fa quasi un any. 7 d'ells van passar per presó preventiva durant un mes i mig, però ara es troben en llibertat. La causa, segons els advocats, porta mesos aturada.

Els advocats defensors consideren que s'ha “sobrepassat una línia vermella” en voler utilitzar eines de “l'excepcionalisme penal” –en referència a la legislació antiterrorista– contra moviments socials crítics. En les detencions del mes de desembre des de la defensa ja es criticava que les resolucions judicials no eren capaces de relacionar els fets denunciats –com la col·locació d'un artefacte explosiu a la catedral de l'Almudena el 2013 o atemptats contra sucursals de bancs– amb cap dels detinguts en concret.

Etiquetas
stats