Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de Badalona tancarà el 12-O però els membres del govern faran l'atenció al públic

L'alcaldessa de Badalona afirma que el 12-O representa valors franquistes

elDiario.es Catalunya

L'Ajuntament de Badalona tancarà finalment aquest dimecres, 12 d'octubre. El consistori cedeix davant l'obligació del jutjat contenciós administratiu 14 de Barcelona. Davant d'aquesta situació, el govern de la ciutat protestarà de forma inusual: els membres del govern i els càrrecs electes faran l'atenció al públic a la porta de l'Ajuntament de 9h a 14h.

L'Ajuntament ha pres aquesta decisió per a “protegir” els treballadors davant possibles inspeccions i també la institució, que podia “enfrontar multes si tirava endavant amb la intenció d'obrir” aquest 12-O. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldia, i alcalde accidental, Oriol Lladó, aquest migdia en roda de premsa.

El jutjat contenciós administratiu 14 de Barcelona havia accedit aquest dimarts a la mesura cautelar sol·licitada per la Delegació del Govern i obligava a l'Ajuntament de Badalona a romandre tancat aquest dimecres, 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. La delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, havia portat davant la justícia la decisió del consistori d'obrir les seves portes el 12-O al no sentir-se cridats a fer festa per la vinculació d'aquesta data amb el passat colonial espanyol.

El magistrat havia suspès de manera cautelar qualsevol actuació administrativa de l'Ajuntament de Badalona el 12 d'octubre, “inclosa la via de fet, que tingui per objecte o finalitat l'obertura dels seus locals i dependències, al públic o als empleats públics que en depenen”. El jutge argumentava en la interlocutòria, contra la que no es pot recórrer, que obrir les dependències municipals suposaria un “perjudici irreparable” a l'interès general o col·lectiu en la celebració del 12-O. El tercer tinent d'alcaldia de Badalona, José Téllez, ha considerat la mesura del jutge un “cop d'estat a la sobirania local”.

Etiquetas
stats