Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'ANC i Carme Forcadell es disculpen per haver demanat el vot per a la CUP

Jordi Sànchez durant l'entrevista amb Catalunya Plural al seu despatx

elDiario.es Catalunya

Les plataformes cíviques que defensen la independència de Catalunya no han estalviat crítiques a la CUP. És el cas de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha deixat de banda la neutralitat per evidenciar el seu recel cap a la decisió de la CUP de no investir Mas.

El president de l'ANC Jordi Sànchez s'ha excusat per haver demanat el vot per a les dues llistes independentistes indistintament, Junts pel Sí i la CUP. Ho ha fet quan s’ha sabut el resultat del consell polític de la CUP, tot i que en una entrevista a Catalunya Plural va assegurar que no li pertocava a la seva plataforma “polemitzar” sobre la investidura.

La seva predecessora en el càrrec, Carme Forcadell, avui presidenta del Parlament, també s’ha pronunciat en la mateixa direcció. La presidenta del Parlament ha reconegut que “em vaig equivocar i molt” en al·lusió a la seva crida a demanar el vot a parts iguals entre la CUP i Junts pel Sí:

Més suaument s’ha pronunciat Jordi Cuixart, el nou president d’Òmnium Cultural, que tot i lamentar que el “no” de la CUP suposa un “retard” per al procés, ha enviat un missatge d'optimisme.

Etiquetas
stats