Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El senador d'ERC Santiago Vidal dimiteix després de presumir que el Govern havia obtingut dades fiscals iŀlegalment

Santi Vidal

elDiario.es Catalunya

El senador d'ERC i jutge suspès, Santiago Vidal, ha anunciat aquest divendres que deixa el seu escó a la cambra alta. La dimissió de Vidal es produeix el dia després que El País publiqués les seves declaracions en diferents xerrades, en què assegurava que la Generalitat havia obtingut dades fiscals de forma il·legal. En el comunicat amb el qual anuncia la dimissió, Vidal assegura que ha fet “declaracions en un to col·loquial, intentant ser didàctic sobre el procés, però és evident que preses en la seva literalitat, no s'ajusten a la realitat”.

La publicació de les declaracions ha ocasionat un torrent de reaccions, començant pel Govern, que ha sortit a desmentir “categòricament” a Vidal, assegurant que no estan cometent cap il·legalitat. Tots els partits de l'oposició menys la CUP han reclamat compareixences de membres de l'Executiu per explicar el cas.

Les reaccions no només han arribat per la part política, sinó també de la judicial. El fiscal general de l'Estat ha anunciat aquest divendres que ha ordenat investigar les declaracions del senador Santiago Vidal. Al seu entendre, de ser certes les paraules de Vidal, “suposarien una greu vulneració dels drets dels ciutadans”, per la qual ordena obrir diligències.

En un comunicat difós per ERC, Vidal ha assegurat que deixa l'escó per no perjudicar el procés independentista. “Vull deixar clar que en cap moment he volgut posar en dubte que l'actual Govern actua amb absolut respecte a la legalitat vigent”, explica Vidal en el comunicat. “Les decisions que es prenguin en cada moment gaudiran de la cobertura legal del Parlament de Catalunya i la Llei de Transitorietat Jurídica”, afegeix.

Etiquetas
stats