Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Alexander Liebreich dirigix a l’Orquestra de València a La Llotja amb un programa dedicat a l’etapa parisenca d’Iturbi

Assaig Liebreich. Foto Live Music Valencia.

elDiariocv

València —

0

El director alemany Alexander Liebreich puja aquest divendres 30 d’abril, a les 19.30 hores, a l’escenari habilitat a La Llotja, per a dirigir a l’Orquestra de València amb un programa extraordinari, que el Palau de la Música dedica a José Iturbi en el 125 aniversari del seu naixement, i en concret a la seua etapa parisenca.

Liebreich, que assumirà la titularitat de l’OV la pròxima temporada, dirigirà al violoncel·lista Alban Gerhardt i a l’arpista de la mateixa Orquestra, Luisa Domingo, per a interpretar obres mestres de compositors francesos com Debussy, Saint-Saëns, Ravel, i Fauré, així com del valencià Manuel Palau.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha recordat que el director alemany serà el titular designat de l’Orquestra a partir de la temporada 2021/22, i titular i artístic les següents quatre temporades. “El mestre Liebreich ens ha transmés la seua satisfacció per tornar a dirigir a l’Orquestra de València, i en especial pel treball que està realitzant amb el professorat durant els assajos del concert de demà”, ha expressat la regidora. Respecte al concert, Tello ha destacat el fet que siga a la Llotja, ja que “volem seguir aprofitant el nostre patrimoni per a unir arquitectura i música, dos dels grans valors que tenim la sort de poder gaudir i sentir a la mateixa vegada”.

Durant el concert de divendres, el públic assistent podrà escoltar el programa “José Iturbi 125/París”. I és que la capital francesa va ser la primera estació en el viatge de l’aclamat director i pianista valencià cap a la fama. Allí va marxar com a estudiant i allí va començar la seua carrera d’èxits.

Un programa que consta de les evocadores ‘Danses sacres i profanes’ de Claude Debussy; el romàntic ‘Concert per a violoncel i orquestra núm. 1’ de Camille Saint-Säens, que serà interpretat pel gran concertista alemany Alban Gerhardt i el seu violoncel Matteo Gofriller de 1710; ‘Le Tambeau de Couperin’ de Maurice Ravel i la ‘Pavana’ de Gabriel Fauré. El concert, a més, s’iniciarà amb l’’Homenatge a Debussy’ del compositor valencià Manuel Palau, un fet que per a la regidora suposa “una picada d’ullet de Liebreich a la música dels nostres compositors, que denota la seua voluntat d’implicació i que volem potenciar amb ell en les futures programacions”.

Per part seua, Vicent Ros, ha afirmat que este concert és “el preludi d’una nova etapa amb Liebreich molt il·lusionant i, a més, amb un programa on es plasma el nostre projecte de transversalitat, es a dir, amb músics i solista valenciana, amb la música del nostre patrimoni, un magnífic concertista internacional i un entorn arquitectònic únic com és la Llotja”.

Esta serà la tercera ocasió que Alexander Liebreich es situa al capdavant de l’Orquestra de València com a director convidat, després del seu debut el 2 de juny de 2017, amb el violinista Renaud Capuçon, on va estrenar a València l’obra Meditation d’Osokawa, dedicada a les víctimes de Fukushima, i altres obres de Max Bruch i Richard Strauss, i el 31 de maig de 2019, amb la pianista rusa Varvara, i obres de Georg Friedrich Haas, Maurice Ravel i Félix Mendelssohn.

Alexander Liebreich es va convertir en director principal i artístic de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Praga en 2018, el mateix any que va assumir el càrrec de director artístic del Festival Richard Strauss a Garmisch-Partenkirchen, la qual cosa el va portar a ser triat director de la Richard-Strauss-Society, seguint a Wolfgang Sawallisch i Brigitte Fassbaender en esta posició. Així mateix, va exercir el càrrec de director principal i director artístic de l’Orquestra Simfònica Nacional de la Ràdio Polonesa de 2012 a 2019.

Alexander també va ocupar el càrrec de director artístic i director principal de l’Orquestra de Cambra de Munic de 2006 a 2016. Com a director invitat ha treballat amb moltes de les prestigioses orquestres, incloent-hi l’orquestra Concertgebouw, les orquestres simfòniques de la BBC, Estat de São Paulo, Sant Petersburg, NHK, de la Ràdio de Berlín, l’Orquestra Simfònica Japonesa Yomiuri i la Tonhalle de Zuric. Col·labora regularment amb distingits solistes com Lisa Batiashvili, Krystian Zimerman, Frank Peter Zimmermann, Alban Gerhardt, Leila Josefowicz i Isabelle Faust.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats