Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

La Fundació pel Llibre i la Lectura posa en marxa un club de lectura virtual

D'esquerra a dreta, Pepa Guardiola, Manel J. Romero i Salut Alcover en la presentació de 'Full de lectura'.

elDiariocv

“Crear nous i millors lectors” és, segons Manel J. Romero, l'objectiu del club de lectura virtual que la Fundació pel Llibre i la Lectura (Full) ha posat en marxa. La iniciativa ha estat presentada aquest dimarts en la Fira del Llibre de València pel mateix Romero, secretari de Full, la periodista Salut Alcover, que és la coordinadora del projecte, i l'escriptora Pepa Guardiola, autora de La memòria de les ones (Balandra), novel·la que centrarà l'activitat del club durant el primer mes de funcionament.

Full de lectura, que serà accessible a través de la web fulldelectura.com, al començament de cada mes proposarà una lectura als seus participants, amb materials de suport per a la reflexió i produccions audiovisuals, i posteriorment organitzarà una trobada virtual amb l'autor o l'autora de l'obra llegida i alguns dels lectors participants.

Salut Alcover destaca que el club abordarà tots els gèneres, la narrativa, la poesia o l'assaig. “El tret distintiu d’aquest club virtual és que els nostres autors es troben una vegada al mes amb els seus lectors a través d’una tertúlia en format audiovisual”, assenyala Manel J. Romero.

L'elecció de La memòria de les ones obeeix, segons Salut Alcover, al fet que “l'obra mostra una visió del món des del punt de vista de les dones, molt necessari en el moment actual”. Es tracta d'una novel·la intimista al voltant del retrobament personal i la recuperació del temps perdut. Després de més de dues dècades vivint a Florència, la protagonista, Laureana Martí, torna a la seua casa, en la comarca de Marina, per a retrobar-se amb el passat que la va obligar a fugir i a trobar-se amb si mateixa.

L'obra és un homenatge a Xàbia, la ciutat natal de l'autora, una ciutat que, tanmateix, no apareix pel seu nom. La protagonista es retroba també amb les dones de la seua vida, en representació de la xarxa de dones que, en els darrers anys del franquisme, van mostrar el camí del divorci, l'alliberament, la revolució sexual i el primer feminisme.

“M'ho prenc com un regal d'aniversari”, indica Pepa Guardiola, en referència al fet que ara fa trenta anys que va començar la seua trajectòria literària amb la publicació de Contes de riu-rau, reeditada recentment per Edicions 96. L'escriptora valora el fet que la dinàmica del club de lectura permet abordar el llibre “des de moltes perspectives”.

En aquest sentit, Full de lectura incorporarà materials audiovisual com ara breus entrevistes a persones que aborden l'obra de Guardiola des de punts de vista concrets. Així, s'han gravat converses amb l'editora de Balandra, Àfrica Ramíez, amb la historiadora feminista Isabel Morant o amb la linguïsta i membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua Maribel Guardiola, que ofereixen opinions des de l'àmbit literari, del feminisme i de la recuperació de formes del llenguatge de la comarca de la Marina.

“Aquest club està obert a tota persona interessada a llegir, a compartir amb altres persones l’experiència de la lectura, i veure i escoltar els autors”, remarca Manel J. Romero des de Full, una fundació en què conflueixen editors i llibrers amb la vocació de fomentar la lectura entre el 3% de ciutadans que llegeixen habitualment en valencià i també entre el 40% que asseguren, segons les dades de Full, que s'acosten ocasionalment a la lectura en la llengua pròpia del País Valencià.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats