Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

La memòria de Carmen Alborch arriba en forma de manuscrits, fotos i retallades de premsa a la Biblioteca Valenciana

Fons documental Carmen Alborch.

elDiariocv

València —

0

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha rebut la donació del fons documental personal de Carmen Alborch Bataller, que han realitzat els seus germans Miguel, Vicenta i Rafael.

L’arxiu de Carmen Alborch està format cinquanta caixes que contenen documents originals, fotografies en paper, retalls de premsa i arxius d’imatges digitalitzades que corresponen principalment a la seua faceta pública de la intel·lectual i política que va morir l’octubre de 2018.

Quant a la seua carrera política, la documentació és molt variada i d’aquesta destaca la part relativa a les seues candidatures tant a les Corts Generals com a l’alcaldia de València, així com l’abundant correspondència pública durant el període en què va ser ministra de Cultura. Plans de govern, informes, cartes o dossiers de premsa es barregen amb els escrits elaborats per la mateixa Carmen Alborch per a les seues compareixences polítiques o per a actes i publicacions als quals era invitada.

El fons reuneix també notes preses durant l’assistència a congressos i cursos, així com la documentació elaborada i recopilada i els esborranys emprats per a l’elaboració dels seus assajos i articles sobre el feminisme i el lloc de la dona en la societat.

L’arxiu es completa amb una compilació de notícies, entrevistes i reportatges en la premsa i revistes sobre ella o la seua tasca i vora mil fotografies, la major part d’actes públics en els quals va participar.

La Biblioteca Valenciana catalogarà i digitalitzarà els documents per a posar-los a disposició dels investigadors i del públic interessat.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats