Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una caravana pels drets dels refugiats marxarà cap a Grècia el 15 de juliol

Presentación de la caravana por los derechos humanos en la Plaza del Ayuntamiento

Laura Martínez

Diversos col·lectius feministes i pels drets humans organitzen una caravana cap a Grècia com a protesta per les polítiques migratòries europees i l’acció del Govern espanyol en matèria d’asil.

La caravana eixirà de València el 15 de juliol i en formaran part, de moment, 23 persones. Barcelona serà el punt de trobada de les 19 ciutats que participaran en aquest moviment.

Amb el lema ‘Obrim fronteres’ els col·lectius volen fer visible que no estan conformes amb les polítiques d’asil de la Unió Europea i exigir uns drets efectius per a les persones refugiades. “No volem ser-ne còmplices”, recalquen les organitzadores.

La protesta vol insistir especialment en la protecció de les dones i de les xiquetes refugiades, que són sotmeses a nombroses agressions i abusos sexuals o que, fins i tot, desapareixen durant els trajectes migratoris. Així mateix, exigeixen l’anul·lació de l’acord de la Unió Europea amb Turquia de devolució de tots els immigrants que arriben en situació irregular de la UE a aquest país.

Des de València hi participen a títol personal membres de diversos col·lectius, des de Mujeres de Negro fins a Fòrum Alternatiu, passant per Passatge Segur. Des del compte del Twitter d’aquest últim col·lectiu, @safepassagevlc, es podrà seguir el dia a dia de la ruta pels drets humans. La iniciativa parteix del moviment feminista d’Euskadi, a què es van sumar 19 ciutats espanyoles més.

La ruta cap a Grècia serà la següent: després d’eixir el 16 de juliol des de Barcelona, passaran per Marsella (França) i pernoctaran a Milà (Itàlia). El dia 17, ja a Ancona (Itàlia), agafaran un ferri fins a Patras (Grècia) i, una vegada a l’illa hel·lena, partiran, de nou per carretera, cap a Tessalònica. En aquesta ciutat es faran els principals actes reivindicatius, encara que el component serà present durant tota la campanya. La tornada a Espanya començarà el 23 de juliol, després d’una protesta a Atenes.

Una vegada acabat el viatge, els organitzadors recolliran tot el material gràfic i les experiències viscudes per crear un documental i, possiblement, una exposició sobre el viatge.

Etiquetas
stats