Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El ‘cas Imelsa’ esguita també l’esquerra

De dreta a esquerra, Rosa Pérez Garijo (EU), José Manuel Orengo (PSPV-PSOE) i Emili Altur (Compromís), en la comissió d’investigació d’Imelsa a la Diputació de València

Adolf Beltran / Toni Cuquerella

València —

Després de les detencions inicials de càrrecs del PP, entre els quals hi havia l’expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, i la desfilada per dependències judicials i pel jutjat de desenes de regidors i assessors del PP a l’Ajuntament de València, la investigació de la trama de corrupció organitzada al voltant de l’empresa pública provincial Imelsa esguita els representants dels partits d’esquerra en el seu consell d’administració.

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha citat a declarar com a investigats (antiga condició d’imputats en la llei) els qui van ser vicepresidents d’Imelsa, l’actual vicepresident segon de la Diputació i alcalde de Faura, el socialista Toni Gaspar; el vicepresident tercer, Emili Altur, de Compromís, i la vicepresidenta quarta, Rosa Pérez Garijo, que va ser precisament qui va presentar la denúncia davant de la Fiscalia Anticorrupció que ha portat a desmuntar la trama de corrupció gràcies a les gravacions del que va ser gerent d’Imelsa, Marcos Benavent.

També declararan com a imputats l’exdiputat provincial socialista, Raúl Pardos, i Emili Mira, de Compromís, així com també José Manuel Orengo, número tres del PSPV-PSOE com a secretari de Política Iinstitucional en l’executiva que presideix Ximo Puig. Orengo va deixar fa només uns quants dies el seu lloc com a cap de gabinet del president de la Diputació de València, el socialista Jorge Rodríguez, que encapçala un equip de coalició amb Compromís, amb el suport d’Esquerra Unida i de València en Comú.

Encara que la Guàrdia Civil no ha concretat la naturalesa de les imputacions, fonts de diversos partits apunten que tindrien relació amb adjudicacions i contractacions, per mitjà de plans d’ocupació i d’altres, fetes des d’Imelsa.

Etiquetas
stats