Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell veu “impertinent” i poc ètic que una diputada de Compromís oposite a advocada del parlament valencià

Isaura Navarro.

Voro Maroto

La intenció d’una diputada de Compromís, Isaura Navarro, d’opositar a una plaça de lletrada en el parlament valencià ha generat una tensió notable en la política autonòmica. El PP va denunciar l’assumpte, el PSOE creu que el pas fet per Navarro “no és ètic” i Ciutadans el qualifica de poc “estètic”.

Ni tan sols en la coalició en què participa Navarro, Compromís, ho veuen clar: Alguns dels seus membres qualifiquen “almenys, d’insòlit” el fet: que la diputada que, precisament, promou una llei per a impedir les portes giratòries i endurir les incompatibilitats d’alts càrrecs aspire a obtenir una plaça de lletrada en el seu propi Parlament, oposició que s’ha de dirimir davant d’un tribunal que presideix un polític del seu propi partit.

Al Conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, també l’incomoda el tema. “Des del punt de vista jurídic, no hi ha impediment, però genera una disfunció molt important en el parlament. D’entrada, molts dels membres del tribunal haurien d’abstenir-s’hi, fet que crearia una situació molt danyosa per a la credibilitat de la institució”.

“La intenció d’Isaura Navarro no és pertinent”, diu Alcaraz, del mateix partit, Iniciativa, una de les potes de Compromís, que la diputada. “L’ètica força a no fer unes coses determinades en un càrrec públic” i actituds com aquesta fan poc de favor al sistema. “Amplien la zona d’ombra que el PP va llançar sobre les institucions, desprestigiant-les i estenent aqueix missatge tan nociu que difon la dreta: que tots els polítics som iguals”.

“Isaura, que és una lluitadora contra la corrupció, hauria de reflexionar-hi. L’esquerra ha de ser creïble i tenir un plus ètic. A més, quan defense la llei sobre incompatibilitats en les Corts Valencianes, el debat no serà sobre allò que és important sinó sobre la seua intenció de ser lletrada” en el parlament del qual ara és diputada.

Navarro defensa que no hi ha incompatibilitat ni ètica ni legal entre la seua condició de diputada i la seua aspiració a convertir-se en treballadora de la Cambra. Advocada de professió -va treballar per al sindicat CCOO, del qual està en excedència, va ser diputada a Madrid per EU entre els anys 2004 i 2008. El 2007 va abandonar aqueix partit i es va integrar en Iniciativa. Durant la legislatura passada, va treballar com a assessora de l’ara vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, en les Corts Valencianes. Ambdues mantenen des de fa mesos una relació que membres del partit qualifiquen, com a mínim, de “freda”.

Oltra, que va criticar sense embuts el nomenament del marit de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, en una empresa de la Diputació de València, encara no s’han pronunciat públicament sobre l’afer.

Etiquetas
stats