Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La Xunta entregó 272 contratos a dedo al hermano de la mano derecha de Rueda
INVESTIGACIÓN | Los informes del Ejército en la operación pandemia
OPINIÓN | En el alambre, por Antón Losada

Bloqueig de la Llei de Funció Pública perquè Justícia rebutja que Política Lingüística participe en l'aplicació del requisit del valencià

Els consellers de Justícia, Gabriela Bravo, i Educació, Vicent Marzà, en una reunió amb els sindicats de la funció pública.

elDiariocv

València —

0

El projecte de Llei de Funció Pública no figura en el ple del Govern valencià d'aquest divendres. La comissió de sotssecretaris i secretaris autonòmics prèvia a les reunions del Consell no l'ha inclós en l'ordre del dia com estava previst perquè la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que dirigeix Gabriela Bravo, es nega al fet que el departament d'Educació, Cultura i Esport, que dirigeix Vicent Marzà i que té les competències en la matèria, participe en el desenvolupament reglamentari del requisit lingüístic.

En la reunió de l'anomenat consellet, que no va estar presidida per la vicepresidenta Mónica Oltra, com és habitual, perquè es trobava de viatge, no es va aconseguir aquest dijous arribar a un acord sobre l'assumpte i Compromís va optar per demanar la retirada del punt de l'ordre del dia.

Una de les disposicions finals del projecte de llei estableix que el requisit de coneixement del valencià per part dels empleats públics serà objecte de desenvolupament reglamentari mitjançant un decret que establisca les competències de coneixement de la llengua pròpia en relació a les funcions que exercisquen els empleats al servei de l'Administració de la Generalitat. I la Conselleria de Justícia es nega al fet que siga un decret conjunt amb el departament d'Educació.

Compromís va proposar que, si no és un decret conjunt, la direcció general de Política Lingüística, que està en el departament d'Educació i Cultura, forme part de la comissió de desenvolupament del requisit, fet al qual que també es nega el departament d'Administració Pública.

La tercera opció proposada va ser que per al desenvolupament del requisit lingüístic siga preceptiu un informe de Política Lingüística de caràcter vinculant, possibilitat que també rebutgen els socialistes en el Consell. Davant aquesta situació, el secretari autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez, va demanar que el projecte no s'incloguera en l'ordre del dia del Consell.

Fonts de Compromís en el Govern valencià han assenyalat que la participació de Política Lingüística es va pactar en el seminari dels consellers celebrat a Benicarló al gener de 2018, quan es va estudiar el text de la futura Llei de la Funció Pública Valenciana. El requisit lingüístic ha sigut objecte de debat pel nivell de coneixement que ha d'exigir-se als funcionaris i la proporcionalitat en relació amb les seues activitats, el període que ha de donar-se per a l'obtenció de les certificacions de valencià i l'exempció de la seua exigència en certs àmbits com la sanitat.

Etiquetas
stats