Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Gobierno da por imposible pactar la acogida de menores migrantes con el PP
Borrell: “Israel es dependiente de EEUU y otros, sin ellos no podría hacer lo que hace”
Opinión - Salvar el Mediterráneo y a sus gentes. Por Neus Tomàs

Les periodistes valencianes es conjuren per a combatre les ‘fake news’ contra el feminisme

Un grup de dones periodistes concentrades abans del començament de la manifestació de València de l'any passat

Sergi Pitarch

València —

Les periodistes i fotoperiodistes valencianes s’han conjurat aquest 8 de març en la lluita contra les notícies falses difoses en mitjans de comunicació contra el moviment feminista, que aquest dimecres planteja una vaga laboral, d’atencions i consum. A més, han llançat un vídeo per a difondre les seues reivindicacions.

El col·lectiu Les Beatrius, en homenatge a l’escriptora silenciada durant el franquisme Beatriu Civera, reclamen als mitjans de comunicació que incorporen la perspectiva de gènere en el seu plantejament editorial, en el seu organigrama, en el tractament dels seus continguts i en el seu llibre d’estil.

En el manifest de Les Beatrius, al qual s’han adherit nombroses periodistes i fotoperiodistes de la Comunitat Valenciana, recorden als mitjans que col·laboren en la configuració d’“un imaginari poblat de discriminació i violència contra les dones”, tot i que haurien de “ser cinta de transformació important cap a una cultura lliure de masclisme”.

“És difícil trobar un mitjà que utilitze el llenguatge inclusiu, és molt complicat trobar un mitjà que rebutge la publicitat sexista [...] i la informació sobre violència masclista posa el focus sobre la víctima en compte d’assenyalar una sexualitat i una identitat masculina hegemònica masclista”, assenyala el manifest. I afig: “Els èxits de les dones són pràcticament invisibles en els mitjans, qüestions que haurien de ser irrellevants com el fet que una dona no es depile es converteixen en virals i el discurs feminista genera reaccions d’assetjament en les xarxes socials”.

Per això defensen en el manifest que sense la participació dels mitjans de comunicació de massa “serà molt difícil trencar l’hegemonia de la cultura masclista i poblar l’imaginari col·lectiu d’una perspectiva feminista, que no és una altra que el respecte als drets humans de totes les persones i la construcció de la igualtat real amb solidaritat i justícia”.

Les Beatrius i la Xarxa Estatal de Comunicadors reivindiquen “un periodisme sense masclismes” i inicien una xarxa de treball per a “empényer pel canvi”.

Etiquetas
stats